Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland rundet av drømmeåret med ny topplassering

Espen Blaker

Oppdatert 13/12/2020 klokken 13:18 GMT+1

Viktor Hovland klarte ikke følge opp lørdagens kanonrunde, men sikret likevel en ny topplassering i Dubai.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Med en avsluttende 69-runde (-3 og -13 totalt) endte Hovland på 3. plass i DP World Tour Championship i Dubai, turneringen som avsluttet årets Europatour-sesong. Engelske Matthew Fitzpatrick vant turneringen på -15, ett slag foran landsmannen Lee Westwood.
Forventningene var store etter nordmannens bogey-frie 66-runde lørdag, som gjorde at han bare var ett slag bak teten. Men med litt mer variabelt spill og et par kostbare misser klarte aldri nordmannen å komme seg opp i ryggen på Fitzpatrick, som stakk av i tet tidlig på søndagens runde.
Det så lovende ut for Hovland med to birdies på de første tre hullene, men en bogey på par tre-hullet 4 ødela litt av momentumet. Det gjorde også dagens andre bogey på hull 8, som kom like etter en birdie på 7.
Også de siste ni startet meget lovende med to strake birdies, men et utslag i bunkeren skulle vise seg å bli kostbart på hull 13. Bunkerslaget ble altfor kort, og Hovland klarte ikke redde paret. Heldigvis slo han tilbake umiddelbart med biride på det påfølgende par 5-hullet.
Hovland ga seg selv birdie-muligheter også på hull 15 og 16, men hadde ikke marginene med seg på green. Spesielt putten på hull 15 var sur, da ballen snurret rundt hullet og ut.
Noen birdie-mulighet ble det aldri på hull 17, da Hovlands utslag igjen fant bunkeren på et par tre-hull. Bunkerslaget ble heller ikke ideelt, men denne gangen reddet han paret på mesterlig vis. Bunker ble det også på hull 18, hvor Hovland måtte nøye seg med par etter en to-putt.
Dermed rundet Hovland av golfåret 2020 med en ny, strålende prestasjon bare uken etter han tok sin andre PGA Tour-seier i Mayakoba Golf Classic. Nå venter en etterlengtet juleferie hjemme i Norge.
– Det er planen å dra hjem på juleferie, ja. Jeg får se an hvordan det blir med karantenesituasjonen, jeg tviler på jeg får gjort så veldig mye når jeg er hjemme. Men det er på tide å se mor og far igjen, det har vært nesten et år siden sist nå, sa Hovland til Eurosport etter seieren i Mexico.
Se hele intervjuet her:
picture

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame