Foto: Twitter / @PGATour
Søndag kveld avgjorde Viktor Hovland Mayakoba Golf Classic med sitt aller siste slag – birdie-putten på hull 18 gjorde at nordmannen gikk forbi amerikanske Aaron Wise og vant på -20.
Golf
Ny karrierebeste for Hovland etter bragden på Bahamas
3 TIMER SIDEN
Henrik Bjørnstad satt i kommentatorbua med Per Haugsrud og bevitnet dramaet.
– Jeg var helt utmattet etterpå. Jeg var så sliten. Det var så mye spenning hele dagen. Når han først er der oppe vil man jo at han skal vinne, og mye gikk hans vei en periode. Så snur det litt, og da blir det FOR spennende – og så vinner han på samme måte som i Puerto Rico. Det er vanlig å shanke det innspillet i skauen og gå av meg bogey. Han er unikt skrudd sammen den gutten der, sier Bjørnstad dagen derpå.
Se vinnerøyeblikket med en rørt kommentatorduo her (saken fortsetter under):

Kommentatorene brast i gråt da Hovland avgjorde på siste hull

Inn i eksklusiv klubb

Seieren var Hovlands andre på drøye ti måneder – og sørget for at han nå er en del av en meget eksklusiv klubb. For 23-åringen er kun den femte europeer siden 1945 som har vunnet flere enn én PGA Tour-seier før fylte 24 år.
De fire øvrige spillerne er ikke akkurat noen hvem som helst:
  • Rory McIlroy (6 seire)
  • Seve Ballesteros (3 seire)
  • Sergio Garcia (3 seire)
  • Jon Rahm (2 seire)
Og nå altså:
  • Viktor Hovland (2 seire)
– Det er helt utrolig. Vi har jo med en verdensstjerne å gjøre her. Per og jeg sitter jo og prater om dette i pauser, for trenden har jo vært ganske tydelig over lang tid nå. Man må liksom klype seg i armen og holde igjen litt, men det begynner virkelig å utfolde seg nå. Det er bare helt uvirkelig hvor fort det har gått, sier Bjørnstad.
– Han fyller jo ikke 24 før 18. september. Det kommer flere muligheter til å pynte på den statistikken?
– Ja, absolutt. Jeg prøver å være forsiktig med å hausse opp altfor mye og ikke legge lista altfor høyt. Jeg tror hans list ligger høyere enn vår. Han er nummer 15 i verden – da må man jo kunne prate i store ord. Det kommer masse spennende turneringer fremover, og han virker som han blir bedre for hver dag som går. Han er ikke redd for å prøve nye ting, og det betaler seg. Han har så kontroll på både det fysiske og psykiske – ja, alt, virker det som.
Se Hovlands reaksjon på Bjørnstad og Haugsruds tårer her (saken fortsetter under):

Slik reagerte Hovland på Eurosport-kommentatorenes tårer

– Man må nesten holde igjen litt

Selv om koronaviruset gjorde at Hovland ikke fikk spilt en turnering på over tre måneder, brukte han tiden godt. Hardtreningen hjemme i Oklahoma har virkelig betalt seg – og Bjørnstad tør nesten ikke tenke på hva fremtiden kan bringe.
– Det er nesten litt skremmende å tenke på fortsettelsen?
– Ja, det kan du si. Jeg trålet gjennom litt statistikker før korona, og da lå han blant annet ganske langt bak hva gjelder «Shots Gained: Approach», altså slag tjent inn mot green. Når jeg sjekket tilbake for et par uker siden, så var han tilbake på average. Og nå er han garantert over. Da begynner man jo å tenke: hvor vilt kan dette bli? Man skal ikke bli for grådig, men om han kan fortsette å utvikle seg og være like sulten så blir dette...ja. Det blir bra.
– Han har jo også vært for varierende med putteren tidligere, men siden han begynte å bruke AimPoint så har det jo ikke vært én dårlig dag med putteren. Han har kanskje ikke fått i like mange som han hadde håpet på, men stabiliteten har virkelig hevet seg.
Men selv om Hovland har kommet styrket ut av koronapausen, sørget den også for at han gikk glipp av årets Masters. Hovland var klar på at det ble verre enn han trodde å følge turneringen på sofaen, men i april får han en ny sjanse. Da kan det skje store ting, mener Bjørnstad.
– Jajaja. Den banen passer han så latterlig bra. Man må nesten holde igjen litt – det kan bli så vilt. Nei fy. What a time to be alive!

Hovland etter seieren: – Føler meg ikke komfortabel i sånne situasjoner

Golf
Derfor var triumfen «veldig spesiell» for Hovland
4 TIMER SIDEN
Golf
Gikk nesten tom for krefter: – Greit at det bare ble 18 hull i dag
13 TIMER SIDEN