Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland-kollaps etter ett minutts stillhet: – Det er vondt å se på

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 29/05/2023 klokken 01:59 GMT+2

Viktor Hovland (25) hang lenge med i seierskampen, men etter en ett minutts stillhet var det en annen Hovland som entret gresset.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Nordmannen åpnet med birdie på det første hullet, og var nære å gjøre det samme på hull to. På veien inn mot runding imponerte han med nærspillet sitt flere ganger, og han burde vært flere slag under par.
Han åpnet «back-nine» som han gjorde «front-nine», med en birdie. Så ble det signalisert for en ett minutts stillhet i anledning en amerikansk hellig dag, og da hornet blåste for at spillet skulle begynne igjen var det som om rullgardinen hadde gått ned.

God åpning

Viktor Hovland gjorde som i går, og åpnet jakten på lederne med en birdie etter et flott bunker-slag.
– Der ja! Nå er vi der, utbryter Discoverys kommentator Per Haugsrud.
– Jeg setter meg frempå stolen allerede nå jeg, fortsetter Haugsrud etter innspillet på hull to.
Dessverre klarte ikke nordmannen å omgjøre en halvannen meter putt til det som hadde vært en birdie-birdie åpning.

«Scrambling»

Viktor Hovland viste frem nærspillet sitt ved flere anledninger for å holde seg inne i seierskampen.
Hull tre, fire og fem innebærer to av de vanskeligste hullene banen har å by på, og her handlet det om å komme seg gjennom på par, noe nordmannen gjorde. Men det var på hull seks og syv hvor 25-åringen møtte på problemer.
På hull seks fløy han innspillet langt over green, og på hull syv var han ute å kranglet med trærne etter utslaget. Ved begge anledningene reddet han par med sitt stadig bedrende nærspill.
– Han har nettopp pitcha seg en meter ifra hullet. Nydelig pitch!, lyder det fra Discoverys ekspert-kommentator Henrik Bjørnstad.
Etter å ha ristet av seg de problemene skulle birdie-mulighetene dukke opp igjen.
På hull åtte slo han et flott innspill drøyt fire meter fra flagget, men han klarte ikke å sette putten. På det påfølgende hullet sendte han avgårde en «dart» som la seg ca. en meter fra koppen, men da ekeberg-gutten heller ikke denne gangen klarte å gjøre om til birdie smalt det fra kommentator-bua.
– NeeeI!, det er så vondt å se på. Den der var jo mer eller mindre bokført på forhånd, sier Per Haugsrud.
Den tapte putten skulle han ta igjen på neste hull da han igjen slo et strålende innspill som landet «pin-high», seks meter til høyre, men på høyde med flagget.
– Sånn, der er vi vettu! Da får vi tilbake den birdien som var bokført på forrige hull, sier Haugsrud før Bjørnstad legger til:
– Ja, den trengte vi!
Etter den første birdien kom han i trøbbel på de to påfølgende hullene, og det samme skjedde etter birdie nummer to. Men igjen viste han høy klasse når han reddet par på både hull elleve og tolv.

Ett minutts stillhet

Etter Viktor Hovlands andre birdie for dagen ble spillet avbrutt med ett minutts stillhet i anleding neste ukes «memorial day weekend», en helligdag hvor de hedrer sine avdøde militære medlemmer.
En kunne arrangert en ett minutts stillhet for den påfølgende avslutningen til Viktor Hovland også.
Etter at dag en og to var et lite mareritt på banens par tre-hull, tok han sin revansje i går med to birdier. Men i dag ble det en ny firkant på scorekortet da nordmannen slo ballen i vannet.
– Jeg orker ikke mer jeg Henrik, den er jo «midtfjords», sukker Per Haugsrud.
På neste hull var han igjen i trøbbel med trærne, og endte til slutt med den grusomme double-bogeyen.
– Det står seks på kortet og double-bogey nå, det er helt krise, sier Bjørnstad.
Nå hadde rullgardinen virkelig gått ned.
«Jeg svinger så dårlig nå» hører vi Viktor Hovland si etter at han la seg i høyre green-bunker på det 16. hullet og til slutt plukket opp en ny bogey.
På vei inn mot klubbhuset tok nordmannen med seg enda en bogey, og dermed var det nok godt å bli ferdig da han til slutt endte dagen tre over par.
Det scorekortet belønnet han med en delt 16. plass.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame