Populære sporter
All sport
Vis alt

Håpefull for helgens Hovland-sjanser: – Burde strutte av selvtillit

Kristian Hennie

Publisert 25/05/2023 klokken 17:49 GMT+2

Viktor Hovland slår ut i ny turnering på PGA-touren torsdag kveld. Discoverys golfekspert tror nordmannen er revansjelysten etter forrige helgs major-turnering.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

For noen dager siden kjempet han om tittelen i major-turneringen PGA Championship, som endte med en meget sterk andreplass bak LIV-spiller Brooks Koepka.
Nå venter nye muligheter allerede torsdag kveld.
19.44 norsk tid torsdag slår Viktor Hovland ut i ny turnering, denne gangen i Charles Schwab Challenge i Texas.

– Burde strutte av selvtillit

Discoverys golfekspert Marius Thorp er sikker i sin sak. Hovland kommer til å ha selvtillit når han går inn i helgens turnering på Colonial Country Club.
– Golfmessig burde han jo strutte av selvtillit, samt sikkert være revansjelysten og komme tilbake å fortsette å spille sånn golf som han gjør nå. Det er en fantastisk følelse å føle at man spiller godt, det gir nok masse motivasjon. Jeg tror han kommer til å være klar, men det vil stå litt på det mentale, mener Thorp.
Forrige gang Hovland spilte en turnering rett etter en major, var i etterkant av Masters på Augusta. Da gikk det ikke som man hadde håpet for nordmannen, som endte på 59. plass i RBC Heritage uken etter Masters.
– Du så det litt i Masters, for uka etter klarte han ikke å holde motoren i gang hele uka. De tar mye både fysisk og mentalt de major-turneringene og være med i siste gruppe. Nå var han med og kjempet med Koepka (journ.anm. i PGA Championship), så det er stjerner som har gjort dette før, sier Thorp.
Sett denne? Dette sa Hovland etter sisterunden i PGA Championship.Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland etter nervedramaet: – Surt å ikke vinne

Energinivået?

25-åringen fra Ekeberg i Oslo slår ut på førsterunden torsdag kveld, sammen med Kurt Kitayama og Cam Davis.
Thorp har god tro på nordmannen, men stiller samtidig spørsmålstegn ved hvordan energinivået til Hovland er etter en intens fire dagers forrige helg.
– Jeg tror han tar med seg masse, masse positivt. Så er energinivået spørsmålet da. Det tar jo mye energi når han er med å kjempe i toppen av disse major-turneringene, når det tar mye tid og krefter å henge med hele veien. Så får vi se om han klarer å omstille seg til torsdag, sier han.
Etter sisterunden i PGA Championship søndag, uttalte Norges golfstjerne seg om turneringen.
– Det går riktig vei. Du får ikke mange sjanser for å vinne en av de (journ.anm. major-tittel) her, så det er surt å ikke vinne. Men jeg føler jeg spiller bra hele uka, noen ganger går det din vei og noen ganger ikke. Jeg har lært veldig mye de siste månedene og satser på at jeg får en av disse her snart, sa han.
Hovland endte til slutt kun to slag dårligere enn Koepka. Thorp tror dermed Hovland er klar for å kline til i helgen.
– Jeg er ganske sikker på at han er motivert og spillesugen. Så får vi se om han får restitutert godt og renset hodet litt og få det på avstand, for det kommer en stor turnering neste uke også, påpeker Thorp.
For mulighetene kommer på løpenede bånd for Hovland nå. Etter helgens turnering skal nordmannen i aksjon i The Memorial, som går av stabelen 1. til 4. juni.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame