Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland på skuddhold etter superlørdag: – Herregud, det der er dagens slag

Mats Wexel Wexelsen

Oppdatert 28/05/2023 klokken 16:33 GMT+2

Viktor Hovland (25) klatret nye 30 plasser etter en «brennhet» avslutning.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Dag tre, også kalt «Moving Day» på golfspråket, er en dag hvor spillerne kan sette seg i en god posisjon før finaledagen. Nettopp det gjorde «vår mann» mildt sagt, for etter fire birdier på de siste elleve hullene og seks(!) totalt klatret han 30 plasser og befant seg for første gang denne uken innenfor topp-10. En ganske rå prestasjon med tanke på at han lå helt nede på en 70. plass etter dag 1.
Nå er 25-åringen på skuddhold før alt skal avgjøres søndag kveld.
Lørdagens runde av Charles Schwab Challenge pågår fortsatt.

Birdie-åpning

– «Go hard» lyder det fra Hovland.
Og Hovland fikk den harde spretten han ba om og gled inn på green med en ti-meter for eagle på det første hullet. Nordmannen klarte ikke å kopiere eaglen fra i går, men med en «tap-in-birdie» fikk han en god start på runden.
– For en drive av Hovland!, kommer det fra de amerikanske kommentatorene.
Hovland sendte avgårde en rakett på nærmere 310 meter. Han klarte dog ikke lande ballen på green fra kun 39 meter, men viste frem det nye nærspillet sitt fra den tjukke roughen i Texas og reddet par.
– Han skal få kallenavnet «houdini» hvis han klarer en «up-and-down» derifra Viktor Hovland, kommer det fra kommentatorene etter at nordmannen imponerte fra green-bunkeren på hull tre.
Fra sanda hadde nordmannen svært lite green å jobbe med foran hullet, men slo seg likevel relativt nærme koppen. Men dagens første bogey ble likevel et faktum og han kunne kun skylde på seg selv etter å ha slått seg i trøbbel fra drøyt 150 meter i fairway.
Landet på «stranda» også på det påfølgende hullet, og viser nok en gang frem nærspillet sitt
– Bunker-spillet hans har forbedret seg enormt i det siste, sier kommentatorene.

– Det er et ran!

Nordmanen har måtte tåle både bogey og double-bogey de to første dagene, og «par tre-hulls forbannelsen» fortsatte på dag tre. På det åttende hullet ble han rett og slett frarøvet en birdie da han satt en ti meter lang putt midt i koppen. Men nordmannen valgte å ha flagget stående i hullet, og spratt ut av hullet igjen.
– Åh, det er et ran! Jeg er en stor supporter av å ha flagget i når du putter, for statistisk sett vil det hjelpe deg. Han blir fullstendig ranet for en birdie der, sier kommentatorene.
På det 13. hullet skulle han bryte den «forbannelsen» da han oppskriftsmessig fant greenen på utslaget. Denne gangen valgte han å ta ut flagget og da var det ingen som hindret nordmannen i å skrive dagens fjerde birdie på kortet.
Nå hadde 25-åringen virkelig fått blod på tann og fulgte like greit opp med en ny birdie på det 14. hullet. Dermed hadde han klatret 25 plasser med fire hull igjen.

Dagens slag

Og «par tre-hulls forbannelsen» var virkelig brutt da han plantet utslaget under to meter fra koppen på det 16. hullet. Med nok en birdie tok han for første gang denne uken steget inn blant topp-10.
– Herregud, det der er dagens slag, utbryter det fra de amerikanske kommentatorene.
En unødvending tre-putt på det påfølgende hullet ødela litt av inntrykket. Men med to bogeyer og syv (!) birdier har han gitt seg selv en veldig god mulighet til å nå nok en topp-plassering, før siste dag av Charles Schwab Challenge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame