• Følg Viktor Hovland i Charles Schwab Challenge på torsdag fra kl. 19:45 på discovery+ og Eurosport.no
Etter tre uker var Viktor Hovland tilbake på PGA-touren under Major-turneringen PGA Championship forrige uke, men det ble ikke et toppresultat for den norske golfstjernen. Hovland endte turneringen på en delt 41. plass, fem slag over par.
Discoverys golfekspert er dog ikke bekymret.
Charles Schwab Challenge
Uvanlig upresis Hovland på sisterunden i Texas
29/05/2022 PÅ 19:45
– Jo mer jeg tenker på det, så kommer jeg fram til at det egentlig ikke var så ille, sier Marius Thorp om Hovlands forrige turnering.
Thorp tror den høye standarden Viktor Hovland har satt for seg selv, gjør at forventningerne er skyhøye.
– Når det blir litt under det man vet at han kan, så blir man litt skuffet, men han er ikke så langt unna å gjøre en veldig god turnering, fortsetter golfeksperten.

Stabilt spill

Som nevnt endte Hovland PGA Championship fem slag over par, men det skyldes i all hovedsak lørdagsrunden der nordmannen gikk nettopp fem slag over. På de tre andre rundene, endte 24-åringen på par.
– Det var veldig stabilt og godt. Det var ikke så store forskjeller i noen deler av spillet, men det var litt under pari for å kjempe helt i toppen. Igjen så er det et tegn på at hans laveste nivå er veldig høyt når han selv sikkert ikke føler at han får ut sitt beste spill, og likevel er han ikke så langt unna å få til en veldig god plassering, sier Marius Thorp.
Dersom Viktor Hovland hadde gjort som i de andre rundene på lørdag, ville han havnet på en delt 13. plass. Vinnerscoren i PGA Championship var på fem slag under par, og med en god lørdag ville Hovland gått inn i søndagsrunden med alt å spille for.
– Det er det som er den marginale sporten. Man kan sammenligne Major-turneringer litt med femsettere i Grand Slam. Du er nødt til å holde hele veien for å være med å kjempe. Det nytter ikke å ha en «off-runde». Da er du nødt til å gjøre som Justin Thomas, som hadde tre eksepsjonelt gode runder, forklarer Thorp.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Her gjenopplever Hovland sitt eget raseriutbrudd: – Det kokte over

Mangel på birdies

Det som var litt uvant for Viktor Hovland var antallet birdies. På de fire første rundene fikk nordmannen kun fire totalt, før det var en bedring på avslutningsrunden med fire nye birdies.
Tre uker uten turneringsspill kan være årsaken, ifølge Thorp.
– Han er normalt sett blant de som gjør flest, så han klarte aldri å få noe momentum gående. Det kan være at det skyldes litt konkurranserust, for det var litt uvant, påpeker eksperten.
At Hovland, med kun åtte birdies, likevel bare var én dårlig runde fra å henge med i toppen på en vanskelig bane, gjør Thorp optimistisk på vegne av fremtidige turneringer.
– Han gjorde ingen «double bogeys» hele uka. Det var aldri noen store feil heller, som også får meg til å føle at det ikke er sånn kjempelangt unna.

Bedring i nærspillet

Til tross for et lavt antall birdies, betyr ikke det nødvendigvis at nærspillet var et problem for nordmannen under PGA Championship.
På den andre runden var det nettopp nærspillet til Hovland som sørget for at han endte på par. På flere av hullene havnet 24-åringen i trøbbel. Likevel reddet han seg inn med flere gode parputter.
– Totalt sett var det statistisk en bedre runde nærspillsmessig. Det var helt klart en positiv del, og det er nok også en del han har hatt fokus på i de tre ukene han har vært borte fra turneringer, sier Marius Thorp.
– Å finne riktig måte å kombinere den solide golfsvingen han har med å en bunnsolid teknikk i nærspillet krever tid. Det er ikke noe du får gjort på tre dager før en turneringsdag i en turneringsuke. Nå har han fått tre uker. Det har nok gjort godt, og så handler det om å sette det ut i turnering, fortsetter eksperten.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss

Klar for ny turnering

Det norske golfpublikum får en ny indikasjon på hvordan formen til Viktor Hovland allerede på torsdag. Da skal den norske golfsstjernen Charles Schwab Challenge i Texas, og det er et sterkt felt som stiller til start i PGA-turneringen.
Hovland skal bryne seg på spillere som Jordan Spieth, Scottie Scheffler, Will Zalatoris og PGA Championship-vinner Justin Thomas.
– Det er jo en bane som igjen krever litt av det som er Viktors største utfordringer. Det er små greener, og sånn sett må man belage seg på å gjøre en del «ups and downs». Samtidig er det ikke en lang bane der du må bombe avgårde med lange driver, men der du heller kan gå for presisjon. Det er blant Hovlands styrker, så der kan han sette seg selv i gode posisjoner. Han må være rundt og på green for å være med å kjempe, forteller Thorp.
– Hvilke forventninger har du til Hovland før turneringen?
– Mine forventninger og ønsker kolliderer ofte lite grann, men jeg håper at han skal være med å kjempe. Jeg forventer jo alltid gode prestasjoner. Det jeg har lært å forvente er stabilitet. Han har bare misset én cut i år. Han har en tendens til alltid å være i nærheten. Noen turneringer klikker det ikke helt, mens andre ganger klikker det. Da er han oppe topp ti og er med å kjempe om seieren med en gang, svarer eksperten før han understreker:
– Jeg forventer en ny solid prestasjon, og så håper jeg at han skal få det til å stemme i de riktige delene slik at han er med når vi kommer til søndag ettermiddag.
Sett denne?

Klinker til med en nydelig eagle fra fortauet – publikum i ekstase

Charles Schwab Challenge
Hovland slet i Texas – verdensener Scheffler øyner sesongens femte tittel
28/05/2022 PÅ 22:16
Charles Schwab Challenge
Strålende bogeyfri runde sendte Hovland opp i tetkampen: – Prikkfritt
27/05/2022 PÅ 17:51