Populære sporter
All sport
Vis alt

Fryktelig tung turneringsretur for Hovland: – Ikke godt nok kvalitetsmessig

Joakim Opphus

Oppdatert 22/05/2022 klokken 20:20 GMT+2

Viktor Hovland fikk en tung retur til turneringsgolf i PGA Championship etter en tre ukers pause.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland i Charles Schwab Challenge torsdag 26. mai på discovery+
Som gårsdagens runde så var ikke fjerderunden til Viktor Hovland i PGA Championship av det imponerende slaget. En god avslutning med tre birdies på de siste seks hullene derimot reddet litt av helhetsinntrykket.
Nordmannen gikk runden på 70 slag og han ligger på en foreløpig delt 44. plass, men flere spiller er enda ikke ferdig med sin sisterunde.
– Ingen rakettforskning for Viktor sin del. Denne uken har ikke spillet vært der det må være for å kjempe i toppen i en major, på en tøff bane under vanskelige forhold. Så her er det bare å evaluere, lære og se fremover, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp om Hovlands retur til konkurransegolf.
Turneringen ledes av chilenske Mito Pereira på ni slag under par. Han slår ut på sin siste runde kl. 20:35 sammen med Matthew Fitzpatrick som deler andreplassen med Will Zalatoris på seks under par.

Bogey-hattrick

Hovlands første birdie på runden kom på hull fem etter fire strake par.
Men nordmannen falt fort tilbake på jorda igjen med en bogey allerede på neste hull.
Sa skulle det komme en stygg bogeyrekke på hull 9, 10 og 11 for verdenssekseren fra Norge som sendte han enda lengre ned på leaderboarden.
– Litt synonymt med resten av uken. Kvalitetsmessig ikke helt godt nok til å kjempe helt i toppen, og makter heller ikke å bygge noe momentum når det først kommer birdies, sa Thorp om Hovlands runde halvveis.
Birdies på både hull 13, 15 og 17 sørget for at han klarte å kjempe seg tilbake på par for dagen.
– Strålende siste sju hull og avslutning. Det føles alltid godt, sa Thorp.
Hovlands neste turnering er allerede torsdag neste uke. Da skal han returnere til spill på PGA-touren etter fire ukers pause. Han spiller Charles Schwab Challenge på Colonial Country Club i Fort Worth, Texas.
Turneringen ser du på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame