Charles Schwab Challenge var Viktor Hovlands første turnering på PGA-touren siden par-turneringen Zurich Classic of New Orleans 21-24 april. Da endte han og makker Collin Morikawa på en delt 29. plass.
Nordmannen var riktignok tilbake i forrige ukes major-turnering, PGA Championship som endte i en skuffende 41. plass for Hovland.
Charles Schwab Challenge
Uvanlig upresis Hovland på sisterunden i Texas
29/05/2022 PÅ 19:45
Toppresultatene har stort sett uteblitt i de siste turneringene for verdenssekseren fra Norge.
Åpningsrunden i Texas så lenge ut som skulle ende under par og at de svake resultatene skulle fortsette, men en sterk avslutning sørget for en runde under par og en god følelse før morgendagen.
Hovland gikk runden på 69 slag, ett slag under par. Det holder til en foreløpig delt 25. plass, og kun tre slag bak lederne.
– Han for ta med seg den godfølelsen i morgen, også kommer det plutselig en lav runde i morgen, sa Discoverys kommentator Per Haugsrud etter Hovland var ferdig med sin åpningsrunde.
Hele åtte mann deler ledelsen av turneringen etter første dag. Lederscoren er på fire slag under par.

Pangstart

Hovland fikk en pangstart på runden med en birdie allerede på hull nummer én.
Etter å ha reddet tre gode par på hull 2, 3 og 4, måtte han kapitulere på hull 5. Der kom dagens første bogey etter at han hadde slått seg ut blant trærne på utslaget.
Hovland skulle derimot slå tilbake. På par tre hullet det åttende slo han innspillet bare to og en halv meter fra hullet, og tok seg tilbake til røde tall for turneringen.

Korte misser

Det så veldig ut til å bli en ny birdie på hull 9, da han slo seg opp til kun 1,3 meter fra hullet, men denne gangen klarte ikke Hovland å få ballen i hullet.
I golf kan det svinge fort og det skulle Hovland få erfare. Etter han lot den gode birdiemuligheten gå fra seg på hull 9, så måtte han gå slukøret av greenen på hull 10 med en bogey etter å ha vært i problemer fra utslaget.
Hovland fikk nok en kort birdieputt på det 12. hullet. Men nok en gang så bommet han fra like over én meter.
I tillegg fulgte han opp med å gjøre en bogey på det påfølgende hullet.
Det som fort kunne vært to slag under etter halvspilt runde hadde blitt til ett slag over par bare noen få hull senere.
– Litt uryddig golf akkurat nå, han får ikke i de birdeputtene som han bør få i heller, sa Discoverys kommentator Henrik Bjørnstad på sendingen.
Etter tre strake par, som fort kunne endt i både en og to bogeys, kom det en etterlengtet opptur på hull 17.
Fra greenbunkeren landet han ballen rett i koppen og gjorde en nydelig «bonus-birdie».
Se slaget fra bunkeren i toppen av saken.
Hovland fulgte opp birdien på hull 17, med nok en birdie på de siste hullet. De to birdiene på de to siste hullene sørget for en 69-runde, på en ordentlig slitedag for det norske tennisesset.
Hovland spiller sin andre runde i Charles Schwab Challenge fredag kl. 15:15.
Charles Schwab Challenge
Hovland slet i Texas – verdensener Scheffler øyner sesongens femte tittel
28/05/2022 PÅ 22:16
Charles Schwab Challenge
Strålende bogeyfri runde sendte Hovland opp i tetkampen: – Prikkfritt
27/05/2022 PÅ 17:51