Populære sporter
All sport
Vis alt

Stor tro på Hovland før karrierens høydepunkt: – En gang må være den første

Joakim Opphus

Oppdatert 17/07/2022 klokken 15:05 GMT+2

Discoverys eksperter har stor tro på at Viktor Hovland kan klare å gjøre det helt store på siste dag av The Open.

Viktor Hovland takker Rory McIlroy for runden etter dag tre av The Open.

Foto: Getty Images

  • Følg Barracuda Championship med Espen Kofstad på discovery+
Søndag klokken 15:50 norsk tid skal Viktor Hovland ut å spille sin viktigste golfrunde i karrieren.
Nordmannen leder den 150. utgaven The Open på St Andrews sammen med superstjernen Rory McIlroy. Discoverys golfkommentator tror det vil bli en duell mellom de to om «The Claret Jug», trofeet som deles ut til vinneren.
Discoverys golfkommentator og ekspert Henrik Bjørnstad tror Hovland har et mentalt forttrinn på nordirske McIlroy før sisterunden.
– Det blir en mental kamp. Det virker som alt stemmer nå for Viktor, og da tror jeg også at det mentale vil være der det har vært tidligere. Han har vist tidligere at han er kaldere enn de aller fleste. Han har noe som ikke alle andre har.
– Jeg synes at McIlroy har sett litt skjør ut når det begynner å koke i de litt større turneringene, men det blir vannvittig spennende, det er det ingen tvil om.
– Hva sier magefølelsen din?
– Jeg tror han tar det, jeg har en kjempegod magefølelse.

– En gang må være den første

Bjørnstads kommentatormakker Per Haugsrud mener utgangspunktet til Hovland nesten ikke kunne vært bedre og at han har ingenting å tape.
– Han har ingenting å tape egentlig. Han spiller med Rory McIlroy, som fortsatt er regnet som verdens beste golfer av mange, og det ser ut til å bli en duell mellom de to. For Viktor sin del så handler det egentlig bare om å gå ut og gjøre det han er best på, å smile og kose seg, sier Discoverys golfkommentator.
– Han må ikke gå ut der å forsvare noe som helst, så det er et veldig fint utgangspunkt. Men en gang må være den første også for han, at han vinner en sånn gigaturnering.
Discoverys golfekspert Marius Thorp synes det er mye som taler for Hovland-suksess søndag.
– Det er veldig mye som tilsier at han skal klare det her. Han har spilt veldig bra golf nå i tre dager. Han har spilt meget godt i alle deler av spillet så langt.

Nerver

Hovlands beste resulat i en major er en delt 12. plass fra The Open i 2021. Men selv om nordmannen ikke har kjempet om en major-seier enda i karrieren så har Discoverys ekspert tro på at han kan levere varene.
– Greit nok at han har ikke akkurat vært i denne situasjonen før i en major, men han har erfaring i å vinne på PGA-touren og i Europa, så det er veldig mye som taler for at han skulle gå ut der å klare det, sier Thorp.
Men Thorp tror at Hovland kommer til å kjenne litt på nervene før karrierens høydepunkt.
– Han er nok nervøs. Jeg tror nok det rister litt i hendene på første tee, det tror jeg absolutt. Men det er bare naturlig, det er nesten som om jeg hadde vært mer bekymret hvis det ikke ristet litt, sier Thorp før han fortsetter:
– Han er veldig flink til å bruke nervøsitetet riktig. Han er ekstremt god til å konsentrere seg over de tingene han kan kontrollere.

Det største

Om Hovland skulle stikke av med seieren er det klart hvor Discoverys eksperter hadde rangert prestasjonen i sine hjerter, om det er større en andre norske idrettsprestasjoner for andre avgjøre, sier de.
– For meg som har et golfhjerte, så kommer det aldri til å bli større enn dette. For meg ville det vært det største jeg har sett, eller fått oppleve. Så kan jeg gi stafettpinnen videre til andre for å sammenligne det med Warholm, Braut Haaland, Ingebrigtsen, Carlsen eller hva man vil sammenligne det med, men for meg som har en tilknytting til golfen vil jeg aldri kjenne på noe større.
– Ingen ting som matcher det, sier golfspilleren Haugsrud før han presiserer at det finnes veldig mange andre norske idrettsutøvere i Norge som har oppnådd store ting på idrettsarenaer tidligere.
Bjørnstad synes det er vanskelig å sammenligne, men som en mann med et stort hjerte for golf blir feil å si noe annet enn at det er det største dersom det skulle skje.
– Det hadde vært så stort at det er vanskelig å forklare for folk som ikke spiller golf, men det er helt enormt. Og jeg ville rangert det helt øverst, hvis det skulle skje.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame