Populære sporter
All sport
Vis alt

Kommentar: Tilbake i manesjen

Marius Thorp

Publisert 17/07/2022 klokken 22:59 GMT+2

Discoverys golfekspert Marius Thorp reflekterer over en uforglemmelig norsk golfuke.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

..and the winner of the gold medal, and champion golfer of the year, is: Viktor Hovl...
Jeg trodde på det, og for et øyeblikk det ville vært. Men ukens prestasjon fra Viktor gjør meg ikke mindre i troen på at 24-åringen kommer til å løfte de store trofeene i årene som kommer. Snarere tvert imot.
Det ble dessverre ikke den søndagen vi alle hadde drømt om. Viktor kom skjevt ut, hadde ikke marginene på sin side og maktet heller ikke levere på den samme nivået som de tre foregående dagene. Aller mest skuffet er han nok selv, og det skal han få lov til å være. Men ikke for lenge!
Se intervjuet med Hovland etter søndagens avsluttende runde her (saken fortsetter under):
picture

Offensiv Hovland: – Ikke siste gang jeg kjemper om en major

Det finnes kun én måte å skaffe seg erfaring med å være med og kjempe om en major-tittel. Det er å være der selv. Midt oppi det. Kjenne på trykket. Presset som kommer når man kjemper om golfens hellige gral. Og selv om det ikke gikk denne gangen, så var dette en uvurderlig erfaring og et stort steg i riktig retning. En definitiv bekreftelse på at Viktor Hovland har det som trengs for å vinne på den aller største scenen.
På sine ni første forsøk som profesjonell var hans beste resultat før denne uken en delt 12. plass fra fjorårets The Open. Den første missed cut kom også i US Open for en måned siden, en turnering mange mener er skreddersydd for Hovland. Det er ikke bare å hente de største pokalene hjem. Morikawa klarte det riktignok, men flere av de største spillerne har måttet tåle større skuffelser enn det Viktor vil kjenne på etter denne uken og senere kommet styrket ut av det.
Om noe, bør dette bare styrke Viktors tro på at han er på riktig vei igjen, og at jobben som legges ned med tiden vil bære frukter. For etter en periode med svakere prestasjoner og resultater var det virkelig godt å se Viktor skinne på de brente fairways på Old Course. Og det var nok veldig godt for hovedpersonen selv og igjen kjenne på kontrollen, gleden og ikke minst spenningen av å kjempe om seieren.
Dette ga nok mersmak i bøtter og spann, og ikke minst er det en erfaring som kan bli gull verdt i fremtiden. Bokstavelig talt.
På den største scenen av de alle, The Home of Golf, St. Andrews, reintroduserte Viktor seg for golfverden. Der var den Viktor Hovland vi har lært oss å kjenne de siste årene. Driveren, jernslagene og lekenheten som har gjort han så populær, var endelig tilbake.
Det holdt riktignok ikke hele veien inn denne gangen, men som han selv sa etter sisterunden:
«Dette blir ikke siste gang jeg kjemper om en major!»
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame