• Se Viktor Hovland og de andre verdensstjernene i aksjon på discovery+
Viktor Hovland var i delt ledelse før finalerunden på The Open søndag. På de siste 18 hullene på ærverdige St. Andrews fikk ikke nordmannen det til å stemme, og sammen med verdensener Scottie Scheffler gikk Hovland den dårligste runden av de 62 beste søndag med en runde på to slag over par.
Til sammenligning avsluttet Cameron Smith, som vant, med en meget sterk 64-runde. Det var ti slag bedre enn nordmannen.
The Open
Kommentar: Tilbake i manesjen
17/07/2022 PÅ 20:59
Dermed endte Hovland på en delt 4. plass sammen med engelske Tommy Fleetwood. Opp til vinnende Smith var det til slutt seks slag for Hovland, som lå fire slag foran australieren foran søndagsrunden.
– Jeg tror nok Viktor sov ganske greit. Golfen går opp og ned. Totalt sett er jo den 4. plassen veldig sterk. Helt vanvittig bra faktisk. Det hadde jo vært mye verre om han hadde en dårlig lørdag og da hadde spilt seg ut av tetkampen, sier Discovery-ekspert Per Haugsrud.
Les også: Kommentar: Tilbake i manesjen
Artikkelen fortsetter under videoen.

Offensiv Hovland: – Ikke siste gang jeg kjemper om en major

Stusset over én ting

– Han spilte fantastisk med Rory på lørdagen og leverer som bare det. Det var jo helt rått. Så ble det som det ble. Han er hvert fall en opplevelse og en erfaring rikere. Han vet at han får så mange muligheter til å vinne. Denne var i tillegg ganske så spesiell med tanke på at det var den 150. utgaven. Men jeg er helt sikker på at kommer til å vinne en av de store i tiden fremover. Det tror alle, sier Haugsrud.
Han stusset likevel over at Hovland ikke gjorde noen justeringer i spillet sitt på søndagen, når det buttet litt imot og birdiemulighetene uteble.
– Jeg synes det var rart han spilte litt feigt her og der. Han er jo kjent for å være så god med driveren, og han kunne jo slått nesten inn på green på flere av de korte par-4-hullene. Så slår han ut med jern. Det skjønte jeg ikke helt. Han havnet jo to slag bak McIlroy ganske tidlig, så jeg synes han burde spilt litt mer aggresivt, sier Haugsrud og fortsetter:
– Det skal også være mulig å endre på spilleplanen underveis, selv om det virket som om han hadde en plan. Viktor hadde birdiemuligheter både på det første og det andre hullet. Hadde en av de gått i hadde det sett annerledes ut. Det er utrolig små marginer i golf.
The Open
Offensiv Hovland: – Ikke siste gang jeg kjemper om en major
17/07/2022 PÅ 18:55
The Open
Major-drømmen knust for Hovland: – Bittert
17/07/2022 PÅ 17:42