Populære sporter
All sport
Vis alt

Major-drømmen knust for Hovland: – Bittert

Joakim Opphus

Oppdatert 17/07/2022 klokken 21:39 GMT+2

Viktor Hovland kom til kort på den sisterunden av The Open. Nordmannens første major-tittel lar vente på seg.

Offensiv Hovland: – Ikke siste gang jeg kjemper om en major

  • Følg Barracuda Championship med Espen Kofstad på discovery+
Viktor Hovland fikk det tøft på finalerunden av The Open, og måtte seg major-håpet svinne hen. Hovland endte til slutt på en delt fjerdeplass etter en sisterunde på 74 salg, to slag over par. Han endte på -14 totalt i turneringen.
– Det er kanskje litt vanskelig å reflektere det (om opplevelsen denne uken har vært, journ.anm) akkurat nå, men dte har vært utrolig kult. Det var allerede en stor drøm bare i går og spille slik jeg gjorde de første tre rundene og bare være i den posisjonen jeg var i. Litt bittert at jeg ikke hadde spillet i dag selvfølgelig, sier Hovland til pressen etter turneringen.
Fjerdeplassen er likevel karrierebeste i en major for nordmannen. Han hadde tidligere to delt 12. plasser som beste majorsammenheng i US Open i 2019 (som amatør) og The Open i 2021.
Men toppplasseringen i en major har gitt blod på tann for Hovland.
– Dette blir ikke siste gang at jeg har sjansen til å vinne en av disse majorene, sier han.
Se hele intervjuet med Hovland i toppen av saken!

Mye positivt å ta med

Hvor det meste stemte på de første tre dagene, var det ganske så motsatt på turneringens siste runde. Hovland slet med å finne fairway, han var ofte langt unna hullet med inspillene og birdieputtene ville rett og slett ikke i koppen.
– Dessverre ble det ikke søndagen vi drømte om. Det var ikke skarpt nok i dag til å true Smith, Young og McIlroy. Gir ikke seg selv gode nok birdiemuligheter idag og da blir det vanskelig å gjøre en god score, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
– Men et stort steg i riktig retning, en kjempe erfaring og ta med seg og totalt sett en strålende turnering.
Også Henrik Bjørnstad deler Thorps syn og mener det er en utrolig god erfaring å ta med seg videre, selv om han tror Hovland kjenner på skuffelsen akkurat nå.
– Det er selvfølgelig synd med tanke på resultatet, når han hadde muligheten og når han var så nærme. Han er nok litt skuffet nå, men det er en fantastisk turnering totalt sett, sier Bjørnstad.
– Han er nok glad for at han fant tilbake til spillet sitt denne uken, selv om det ikke klikket helt i dag. Det lover godt med tanke på viktige turneringer som kommer fremover.
Hovland mener det er mye bra og ta med seg fra denne uken.
– Det er masse positivt etter noen måneder med svake resultater. Det viser at ting er riktig vei. Jeg må bare fortsette å jobbe videre så kan det det bli bra.

Super-Smith

Australske Cameron Smith vartet opp med superrunde og gikk runden åtte slag under par og endte på -20 totalt.
Rory McIlroy måtte gjøre eagle på siste hull for å ta det til et omspill, men det maktet ikke nordiren. Smith kunne dermed juble for sin første majorseier og kan smykke seg med tittelen «Champions Golfer of the Year».
Smith vant tidligere i år The Players som sees på av de fleste som den uoffisielle femte majoren. Kun legenden Jack Nicklaus har klart bragden å vinne de to turneringene i samme sesong.
– Han viser hva slags nivå han innehar. Det krever sin mann å gå åtte under på sisterunden i The Open. Han har vist tidligere at han er en spiller som takler å kjempe i toppen i de største turneringene, sier Bjørnstad om turneringens vinner.
Det betyr også at han stikker av med en pengepremie på svimlende 25 millioner kroner. Smiths seier betyr også at det er første gang i historien at alle major-vinnerne i et kalenderår er under 30 år.
Scottie Scheffler (26) vant Masters, Justin Thomas (29) seiret i PGA Championship, mens 27 år gamle Matthew Fitzpatrick stakk av med seieren i US Open. Cameron Smith er 28 år gammel.
Hovland får rundt 7,5 millioner kroner for sin fjerdeplass som han delte med Tommy Fleetwood. Cameron Young tok andreplassen på -19, mens McIlroy endte på tredjeplass på -18 totalt.

Treg start

Finalerunden startet trått for Hovland. Etter par på de første tre hullene endte Hovland opp med sin første bogey på 27 hull. Forrige bogey kom på hull 13 på andrerunden.
Mens Mcilroy på sin side endte opp med en birdie på hull 5. Nordiren hadde dermed gått raskt opp i en to slags ledelse på 24-åringen fra Oslo.
Litt unøyaktighet med innspillene på de neste hullene sørget for at de store birdiemulighetene uteble for nordmannen. Men han reddet noen sterke par på første halvdel av runden.
Han valgte ikke å gå for green på det kort par fire hullet, det niende, og endte opp kun med et par banens nest enkleste hull.
Hovland rundet på ett slag over par, to slag bak McIlroy som ledet på -17.
– Han har dessverre ikke maktet å gi seg selv gode nok birdiemuligheter til å sette noe press på McIlroy. Presisjon må opp og han må få i putter på de siste ni, var Thorps dom over Hovlands første ni hull.

Smith imponerte

Hovland måtte vente helt til hull 12 før dagens første birdieputt skulle finne bunnen av hullet. Det tok Hovland tilbake på -16, scoren som han startet runden på, og han var tilbake til to slag bak McIlroy og ett slag bak Smith på det tidspunktet.
For Hovlands del ble gleden kortvarig. Hovland havnet i bunkeren på utslaget på hull 13. Han måtte bare slå seg ut sidelengs. Tredjeslaget slo han opp til ca. sju meter fra hullet, men han klarte ikke å redde paret og han røk på rundens andre bogey.
En som virkelig hadde dagen på sisterunden var Cameron Smith. Australieneren var -2 etter ni hull, men så slo han til med en imponerende birdierekke, med hele fem strake birdies på hull 10 til 15 og var plutselig oppe på -19 og ledet turneringen alene.
Etter to nye par på hull 14 og 15 ble vondt til værre på hull 16 for Hovlands del.
Han endte opp med å treputte og gjorde nok en bogey og falt ned til -14 og en delt fjerdeplass.
Hovland avsluttet med to nye par og endte på -14 totalt. Hele seks slag bak Smith til slutt.

Seierskampen

Kampen om seieren sto mellom Smith, McIlroy og Young som også hadde en sterk runde gående.
Young avsluttet med en eagle på siste hull og gikk til -19, men Smith svarte og satte sin birdieputt for å gå til -20.
McIlroy måtte dermed gjøre en eagle på siste hull skulle han ta turneringen til et omspill. Det klarte han ikke og «The Claret Jug» gikk til mannen med hockeysveisen fra Australia.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame