– Litt svak første ni hull i dag, med et par ukarakteristiske feil. Derimot løfter han seg mesterlig på siste ni og spilte ordentlig bra. Han er i god angrepsposisjon og kan spille seg inn i kampen med en skikkelig god runde i morgen, sier Discoverys golfekspert, Marius Thorp.
Viktor Hovlands andrerunde i BMW PGA Championship kan deles opp i to deler. De første ni hullene var preget av mye bra, men like mye dårlig. Tre birdies ble nullet ut etter en bogey og en dobbelbogey etter en tur i vannet på hull 8 for andre dag på rad.
BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 KLOKKEN 11:13
De siste ni hullene derimot spilte 23-åringen fra Ekeberg golf på et svært høyt nivå. Han gjorde fem birdies og resten par for en meget god runde på 67 slag, fem slag under par totalt.
Det holder til en foreløpig 12. plass, men det er fortsatt mange spillere som ikke er ferdig med sin runde i BMW PGA Championship.

Vannet igjen

Hovlands andre runde gikk mye opp og ned. Hovland startet bra med birdie på hull 2 før det kom en bogey på det neste hullet.
Nordmannen svarte derimot umiddelbart med en ny birdie på hull 4. En ny birdie på hull 6 førte han opp til to slag under par totalt og en delt 28. plass.
Men som på åpningsrunden skapte det åttende hullet problemer for Hovland. Etter et skjevt utslag som havnet inn i hoftehøyt gress måtte han bare hakke seg ut. Men han traff ballen alt for godt på andreslaget å sendte ballen rett ut i vannet for andre dag på rad.
23-åringen måtte droppe og endte opp med en dobbelbogey. Han falt med det tilbake til par for turneringen.

Sterk avslutning

Men så satte Viktor Hovland i gang med storspillet på Wentworth Golf Club. Birdies på hull 10,12, 14 og 15 førte han opp til fire slag under par og en foreløpig delt 14. plass.
Hovland kronet av en tilnærmet perfekt siste ni hull med nok en birdie på det siste hullet for en runde på 67 slag.
BMW PGA Championship
Hovland berget marerittdag med kanonavslutning
09/09/2021 KLOKKEN 17:25
BMW PGA Championship
Storfavoritt før turnering: – Jeg har høye forventninger til denne uken
09/09/2021 KLOKKEN 09:32