PGA-sesongen 2020-2021 ble avsluttet forrige helg, med Tour Championship i Atlanta. Viktor Hovland endte sesongen på en høyst imponerende femteplass i FedEx-cupen til slutt.
Femteplassen sikret nordmannen utrolige 19 millioner kroner i premiepenger. Men Hovland har ikke tid til hvile eller ferie av den grunn.
Hovland hoppet rett på flyet fra Atlanta etter Tour Championship for å spille BMW PGA Championship på Wentworth Golf Club i England denne uken.
BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 KLOKKEN 11:13
Etter den sterke prestasjonen i forrige turnering kommer 23-åringen inn i turneringen som den store favoritten, og han selv forventer store ting denne uken.
– Jeg har høye forventninger til denne uken. Så får vi håpe de blir innfridd, sier Hovland til Discovery før turneringen.
Saken fortsetter under videoen.

Hovland om sesongen: – Mye bra, men fortsatt mer å gå på

Storfavoritt

Den norske golfstjernen er også oddsfavoritt hos de fleste bookmakerne før turneringen. Statistikk- og analysesiden Datagolf.com har også Hovland som den soleklart største favoritten.
Siden bruker en modell for å beregne vinnersjansene til hver enkelt spiller og Hovland topper den listen med vinnersjanse på 10,7 prosent. Nestemann på listen ligger på 5,1 prosent.
Han har også 31,2 prosent sjanse for å havne topp fem i turneringen.

Spiller med kapteinen

Hovland spilte den samme turneringen tilbake i 2019. Nordmannen har tatt store steg på golfbanen siden den gang, men allerede da fikk han skryt av årets Ryder cup-kaptein, Padraig Harrington.
– Han er virkelig sterk mentalt. Jeg liker innstillingen, han har noe alle ville elske å ha. Han er fryktløs og koser seg på banen, han blir ikke satt ut av hvor stort dette er, sa Harrington om Hovland etter at de spilte sammen på BMW PGA Championship i 2019.
Harrington og Hovland kommer også til å spille sammen de to første rundene i årets turnering som i 2019.
– Gøy å tenke på at jeg var her for to år siden og spilte med Padraig og skal gjøre det samme i år. Det er kult å se hvor mye jeg har forberedt meg som golfspiller siden. Det er kult å se at det går riktig vei, sier Hovland til Discovery.
Hovland spiller med Tyrrell Hatton og Padraig Harrington fra klokken 13.40 torsdag.
BMW PGA Championship
Monsteravslutning sendte Hovland opp i toppen: – Løfter seg mesterlig
10/09/2021 KLOKKEN 12:36
BMW PGA Championship
Hovland berget marerittdag med kanonavslutning
09/09/2021 KLOKKEN 17:25