– Ingen topp dag for vår mann, men avslutningen er kruttsterk. Sånne runder kan komme etter det som skjedde forrige uke og med reisingen. La oss håpe avslutningen gir masse motivasjon til morgendagen. For det gode spillet er der, sier Discovery-ekspert Marius Thorp etter torsdagens runde.
Viktor Hovland var spådd som en soleklar forhåndfavoritt før denne ukens BMW PGA Championship, etter at han sørget for en sterk femteplass sammenlagt i PGA-touren forrige uke.
Nordmannen er den spilleren i turneringen som er høyest ranket, og det kan vel derfor trygt sies at torsdagens åpningsrunde ikke helt levde opp til forventingene til det norske golfesset.
BMW PGA Championship
Forhåndsfavoritt Hovland langt nede på resultatlisten etter siste runde
12/09/2021 KLOKKEN 11:13
For det ble både bogeys, birdies og en tur i vannet på Hovland i løpet av runden. En solid avslutning sørget derimot for at nordmannen hentet seg inn og til slutt endte dagen på par.

Slik var runden:

23-åringen startet runden med en bogey allerede på hull 1, men hentet seg deretter inn til -1 med to lekre birdies. På hull åtte kunne det derimot fort sett veldig mye mørkere ut, da Hovland sendte ballen i vannet.
Men en solid innhenting sørget for at det «bare» ble en bogey og Hovland endte til slutt på par da det gjensto ni hull.
– Litt rufsete første ni hull med noen litt enkle feil. Likevel er han par med alle muligheter på de siste 9. De hullene spilles også enklere med 3 par 5 hull blant annet. Så her er det fortsatt muligheter, sa golfekspert Thorp ved runding.
Siste halvdel startet bra med fire strake par, men så begynte problemene igjen å komme for Hovland. Ytterlige to bogeys på henholdsvis hull 14 og 16 ble fasit, og Hovland så dermed ut til å ende dagen på skuffende +2.
En kanonavslutning ble derimot redningen for nordmannen som avsluttet med to birdies på rundens siste to hull.
BMW PGA Championship
Monsteravslutning sendte Hovland opp i toppen: – Løfter seg mesterlig
10/09/2021 KLOKKEN 12:36
BMW PGA Championship
Storfavoritt før turnering: – Jeg har høye forventninger til denne uken
09/09/2021 KLOKKEN 09:32