– Viktor storspiller virkelig nå og viser frem hele kapasiteten sin. De presise utslagene, de solide jernslagene, det forbedrede nærspillet og en gloheit putter, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp etter Hovlands superrunde.
– Det er vanvittig imponerende så langt etter en turbulent uke i US Open og i tillegg en lang reise over dammen, fortsetter Thorp.
Hovland har nå gode muligheter til å ta sin aller første seier på Europa-touren, etter en lang periode med spill i USA. Oslo-gutten står med minus 17 totalt etter tre runder, og har tre slag ned andreplassen før siste dag. Niall Kearney, som ledet etter to runder, gjorde en svakere runde lørdag og falt på resultatlistene.
BMW International Open
Historisk Hovland-seier etter nervepirrende sisterunde
27/06/2021 PÅ 15:39
– Dette er absolutt ikke avgjort. Det er flere gode spillere bak som ligger klar ved første feilsteg fra Viktor. Men leverer han som i dag blir det barneskirenn, sier Thorp.
– Det var bra i dag. Jeg slo veldig mange gode slag. Jeg klarte veldig mange gode putter. Det var en stabil og god runde, sa Hovland til NTB etter runden.
Nå kan han bli den første nordmannen til å vinne en turnering på europatouren.
– Det hadde vært dritkult. Det har vært kult å vinne på PGA-touren de siste årene også, men det å kunne vinne på europatouren ville vært rått. Nå må vi spille søndag først, så får vi se, sa Hovland til nyhetsbyrået.

Viste klasse

Hovland har vært på skuddhold hele turneringen og utover lørdagen viste Hovland sin klasse. Mens de andre i toppen varierte mer klatret nordmannen fra delt andreplass til å få luke alene på toppen.
Første runde var han i vannet tre ganger. Andre runde pådro han seg tre bogeys. Han sa selv at han måtte spille mer stabilt, og gjorde nettopp det. Lørdag luket Hovland ut bogeyene fra gårsdagen, men beholdt birdiene. Allerede på første hull dro han med seg dagens første birdie, og da var lista lagt. Med to ytterligere birdier på første halvdel lå han minus tre etter ni hull.
Les også: Avgjørende fase av sesongen: Hver runde blir en cupfinale
Andre halvdel fortsatte han storspillet. Birdie på hull elleve, tretten og fjorten sendte Hovland helt til topps på resultatlisten før fem hull gjensto, med minus seks for dagen og minus 15 totalt.
Med fire hull igjen hadde Hovland skaffet seg to slags ledelse alene i tet. Hull 15 og 17 var dog regnet blant de vanskeligste hullene på banen.
På hull 15 spilte han på seg en vanskelig par-putt, men ingen ting kunne stoppe Hovlands flyt lørdag. Lederen hentet hjem en par og beholdt ledelsen.
På de påfølgende hullene vartet Hovland opp med enorme utslag, og ga seg selv strålende utgangspunkt. Hull 16 endte med ny birdie, før det ble par på neste.
På det avsluttende hullet endte han i bunkeren, men hentet seg pent inn igjen. En råsterk putt sørget for nok en birdie, dagens åttende.
Dermed ligger ender suverent i tet med minus 17 totalt før det avgjøres søndag.

Sett denne?

Forbauset av Hovland-tabbe: – Det var en juniorfeil

BMW International Open
Berg- og dalbane for Hovland på dag to i München
25/06/2021 PÅ 16:03
Golf
Stjerner støtter PGA-avgjørelse: – Håper det vil avskrekke
12/05/2022 PÅ 10:31