Populære sporter
All sport
Vis alt

Historisk Hovland-seier etter nervepirrende sisterunde

Joakim Miøen

Oppdatert 27/06/2021 klokken 19:49 GMT+2

Søndag vant Viktor Hovland sin første turnering på Europa-touren. Dermed ble han også første nordmann i historien til å klare bragden. Men det ble en meget spennende avslutning.

Hovland etter seieren: – Spesielt å gjøre det så nære Norge

Etter en solid turnering gikk Viktor Hovland til slutt helt til topps i BMW International Open i München, hans første seier noen sinne på Europa-touren.
– Strålende levert! Ingen superdag i dag, men holder hodet kaldt, er tålmodig og gjør akkurat det han trenger mot slutten, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp etter seieren.
– Hans laveste nivå er så høyt! Fantastisk prestasjon og dette blir ikke siste gang han løfter et trofé, fortsetter Thorp.
Hovland endte til slutt turneringen på 19 slag under par, to slag foran Martin Kaymer. Dermed kunne han hove inn 2,5 millioner kroner i premiepenger.
– Jeg er glad det er over nå. Det var en lang og stressende dag. Men det føles veldig deilig og nå blir det godt å slappe av i noen uker, sa Hovland etter seieren.
Etter en enorm runde på lørdag, med åtte birdies, lå Hovland alene i tet tre slag foran nærmeste utfordrer. Dermed var nordmannen stor favoritt før det skulle avgjøres i München søndag. Men en svakere Hovland-runde søndag sørget for en unødvendig spennende avslutning.
– Jeg så at han krøp opp bakfra. Etter å ha misset noen putter hjalp det meg veldig å sette birdien på hull 13. Etter det prøvde jeg å spille sikkert og å unngå feil, sa Hovland.

Mistet hele forspranget

Starten ble ikke like god på sisterunden, med bogey på andre hull. Hovland viste stabilt spill utover runden, men slet med å spille seg til gode birdie-muligheter. Etter én birdie, på hull fem, og par på resten lå Hovland dermed på par totalt for dagen etter halvspilt sisterunde.
Med minus 17 var han fortsatt i ledelsen sammenlagt, men tyske Martin Kaymer hadde storspilt og klatret hull for hull helt opp i ryggen på Hovland.
Etter søndagens suverene runde hadde tyskeren minus åtte for dagen, og hele ti birdies på runden. Dermed var han plutselig i delt ledelse sammen med nordmannen.
Før Hovland tok fatt på turneringens siste ni hull hadde han dermed gitt fra seg hele forspranget. 23-åringen fra Oslo fortsatte i samme spor, og leverte par på hull 10, 11 og 12.
Etter at tyske Kaymer var ferdigspilt trengte dermed Hovland én birdie på de siste sju hullene for å sikre seieren alene.
På hull 13 og 16 kom birdiene og dermed måtte Hovland bare unngå de store tabbene på de siste tre hullene. Men det ble bogey på hull 17, og dermed ble det spenning helt til siste hull. Hovland var ett slag foran før det hele skulle avgjøres.
Et strålende utslag på hull 18 sørget for gode birdiemuligheter. Hovland la andreslaget på greenen og dermed lå alt til rette. Birdieputen satt rett i hullet og dermed ble det norsk seiersjubel på Europa-touren for første gang.
Biride på hull 18 sørget for at Hovland endte turneringen på minus 19.
Sett denne?
picture

Forbauset av Hovland-tabbe: – Det var en juniorfeil

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame