Viktor Hovland lå godt an før dag to i München. Med minus fire etter første dag var nordmannen på skuddhold før fredagens runde.
23-åringen ligger fortsatt godt an i toppstriden, men det ble en varierende dag på gresset for 23-åringen fredag. En forrykende periode sendte Hovland helt opp i ryggen på lederen, før han slet noe mer mot slutten.
Oslo-gutten endte runden på 67 slag og ligger dermed på minus ni totalt og delt andreplass i turneringen før lørdagen. Lederen, Niall Kearny, ligger to slag foran. Iren er ranket som nummer 599 i verden.
BMW International Open
Historisk Hovland-seier etter nervepirrende sisterunde
27/06/2021 KLOKKEN 15:39

Rå birdie-rekke

Andre runde i BMW International i München startet ikke optimalt Hovland. Han gjorde en bogey allerede på hull to. Så kom en imponerende perido
Han startet en birdie-rekke da han på hull fire, et 271 meter langt par fire-hull, drivet over green. Så fulgte han opp med en nydelig chip innenfor meteren og gjorde første av en rekke på tre strake birdier.
På hull fem fulgte han opp med et strøkent innspill kun én meter fra hullet og gjorde nok en enkel birdie. På hull seks måtte han jobbe litt mer for birdien, men han senket en firemetersputt for hans tredje strake birdie.
Hovland tok en liten pust i bakken med par på hull sju.
Les også: Avgjørende fase av sesongen: Hver turnering blir en cupfinale
Men på hull åtte startet nordmannen en ny birdie-rekke da han senket en putt på sju meter for nok en birdie.
Hovland fortsatte storspillet på par fem-hullet, det niende. Han slo seg opp til høyre for green på to slag, før han viste hvor store steg han har tatt med nærspillet rundt greenene, og chippet seg igjen innenfor meteren for hans femte birdie så langt på runden.
Det kom en ny «hvilepar» på hull nummer 10, før han gjorde dagens sjette birdie på hull 11. Dermed gikk han til minus fem på runden og minus ni og en delt andreplass i turneringen.

Problemer

Hovland gjorde ytterligere én birdie på hull 13 og gikk opp til minus ti for turneringen. På det tidspunktet var Hovland bare ett slag bak lederen og hadde andreplassen alene.
– Helt strøkent! Knallrunde så langt i utfordrende forhold, sa Discoverys golfekspert Marius Thorp etter de 13 første hullene.
– Litt treg start, men etter det har han vært på i alle deler av spillet. Slått de gode slagene vi er vant til å se og klart å ta vare på mulighetene på green også, fortsatte golfeksperten.
Men så havnet nordmannen i problemer. På det 14. hullet slo han et ordentlig feilslag fra fairwaybunkeren. Han toppet ballen og smalt den rett i bunkerkanten, og klarte ikke redde par. Dermed ble det dagens andre bogey.
Og det ble faktisk to bogeys på rad, for også på hull 15 brukte Hovland ett slag for mye.
På siste hull, par fire, så avsluttet Hovland dagen godt. Han spilte seg fint inn til en birdie-put, og satte den.
Dermed endte dagen med minus fem. Hovland ligger dermed på delt andreplass så langt.
Sett denne?

Forbauset av Hovland-tabbe: – Det var en juniorfeil

BMW International Open
Hovland rett til topps før siste dag: – Vanvittig imponerende
26/06/2021 KLOKKEN 15:24
Golf
Ingen rankingpoeng for LIV denne sesongen
16 TIMER SIDEN