Etter en kort pause fra turneringsspill er Kristoffer Ventura tilbake i denne ukens Travelers Championship i Connecticut.
Som en følge av de dårlige resultatene de siste månedene klarte ikke Ventura å kvalifisere seg til OL. Det ble Kristian Krogh Johannessen som ble den andre nordmannen som tok følge med Viktor Hovland til Tokyo.
Det trenger nødvendigvis ikke å være negativt for Ventura. Norsk-meksikaneren ligger før den ukens turnering på en 154. plass på FedEx cup-rankingen. Topp 125 gir et fornyet kort på PGA-touren for neste sesong.
Travelers Championship
Ventura klatrer på listene
25/06/2021 PÅ 19:34
Med OL ute av bildet kan alt av fokus nå rettes mot å klatre på FedEx-listen og sikre kortet for neste sesong.
Discovery golfekspert Marius Thorp mener at hver turnering fremover bli utrolig viktig for Ventura.
– Det er cupfinale på cupfinale for Ventura nå. Han trenger gode prestasjoner for å holde seg på touren. Jeg håper og tror han har brukt pausen fra turneringer godt, både med å lade batteriene og terpe på det som må bli bedre. I den situasjonen han har havnet i er det bare å gi gass og slippe seg løs, sier han.

Avgjørende turneringer

Utenom parturneringen Zurich Classic of New Orleans som han spilte med Viktor Hovland har ikke Kristoffer Ventura klarte en cut siden Valero Texas Open 4. april.
Fremover kommer det flere turneringer som blir viktige for Ventura skal han berge plassen på PGA-touren. John Deere Classic i begynnelsen av juli og Barbasol Championship uken etterpå.
Barbasol spilles samtidig som British Open, det betyr at startfeltet ikke vil være like sterkt som det pleier på i en vanlig PGA-turnering. Det er i disse litt mindre turneringene Ventura må ta vare på, skal han spille med de store gutta også neste sesong.

God åpningsrunde

Ventura startet denne ukens turnering i Connecticut bra. Nordmannen gikk åpningsrunden én under par og ligger med det på en delt 45.-plass etter første dag.
Han startet torsdagen runde med par de første to hullene, før det ble bogey på hull tre. Deretter fulgte 26-åringen opp med ni hull på rad på par, før han på det 13. hullet klinket til med en sterk eagle, etter å ha slått seg bare 3,5 meter i fra hullet på andreslaget på par fem-hullet.
Det ble fulgt opp med par på hull 14 og birdie på hull 15, før han utlignet birdien på hull 15 med en bogey på hull 16. Han avsluttet med par på hull 17 og 18.
Japanske Satoshi Kodaira og amerikanske Kramer Hickok leder turneringen etter første dag. Begge spilte åpningsrunden sju under par.
Golf
Åpner for deltagere fra omstridt tour
22/06/2022 PÅ 09:33
Golf
«Back to basics» for Hovland: – Passer bra å få ting på avstand nå
18/06/2022 PÅ 17:21