Torsdag kveld norsk tid slo Hovland seg ut på den andre andre turneringen i FedEx-sluttspillet, men det ble på ingen måte den drømmerunden som nordmannen hadde håpet på i Delaware.
Fire bogeys, to birdies og 12 par viste Hovlands scorekort etter 18 spilte hull, som med det er to slag over par etter åpningsrunden.
BMW Championship
Hovland: – Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre!
21/08/2022 KLOKKEN 17:08
Keegan Bradley leder etter første dag. Amerikaneren leverte en knallsterk 64-runde på Wilmington Country Club, og han ligger sju slag under par.
I skrivende stund ligger Hovland på en delt 55. plass.

Stoppet opp etter første hull

Den norske golfstjernen fikk en pangstart på runden med birdie allerede på det første hullet. Det skulle også bli den eneste oppturen på de første ni hullene for Hovland torsdag.
Nordmannen fulgte opp med tre par på rad, før han havnet i trøbbel både på det femte og sjette hullet. På begge hullene havnet Hovland i trøbbel allerede etter utspillet.
På det femte havnet han i semiroughen på venstresiden, mens på det sjette havnet han langt ute i roughen til høyre. Fellesnevneren for begge hullene var at Hovland endte med bogey.
Hovland fulgte opp med tre strake par. Dermed rundet Hovland de første ni hullene på ett slag over par.

Nedturen fortsatte

Etter runding var Hovland nære ved å få seg en etterlengtet opptur på det tiende hullet. 24-åringen spilte seg til en fin birdiemulighet på par 4-hullet, men bommet marginalt med puttforsøket fra snaue åtte meter.
Etter å ha måttet ta til takke med par på det tiende, ventet to nye bogeys for Hovland, som falt langt ned på resultatlisten.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Skjønner ingenting av stjernens slag: – Det der er snodig

Ørliten opptur

En tydelig frustrert Hovland fulgte opp med par, før han omsider skulle få en liten opptur på det 14. hullet. 24-åringen havnet i greenbunkeren på det lange par 5-hullet, men takket være et godt bunkerslag, kunne han senke rundens andre birdieputt fra én meter.
Hovland unngikk flere bogeys og fikk mer trygghet på avslutningshullene. Han spilte seg til flere gode birdiemuligheter mot slutten, men klarte ikke å senke puttene. Dermed endte han til slutt med en 73-runde.
Statistikken understreker at nordmannen hadde en svært lav treffprosent på innspillene til green. Hovland endte med kun ni greentreff på de 18 hullene (50 prosent). Det var blant de laveste av alle i feltet, og Hovland tapte nesten tre slag inn mot green.
Trøsten for Viktor Hovland er at det gjenstår tre runder. Fredag slår han ut klokken 17:15. Eurosport.no vil følge nordmannen slag for slag.
BMW Championship
Hovland leverte den sterkeste sisterunden – Cantlay forsvarte tittelen
21/08/2022 KLOKKEN 15:47
BMW Championship
Hovland med spinnvill hole-in-one: – Det der er utrolig!
21/08/2022 KLOKKEN 12:41