Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland i supergruppe: – Lov å håpe på drømmereprise

Espen Blaker

Publisert 20/08/2023 klokken 08:19 GMT+2

Viktor Hovland er i seierskampen før siste runde av BMW Championship. Sammen med Rory McIlroy tror Discoverys ekspert at det kan bli fyrverkeri.

Viktor Hovland og Rory McIlroy under fjorårets The Open

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland kjempe om seieren i BMW Championship søndag fra 18:00 på discovery+ og Eurosport Norge
OLYMPIA FIELDS (Discovery):
Med en strålende lørdagsrunde på fem under par er Viktor Hovland igjen med i seierskampen i en storturnering på PGA-touren.
  • Les alt om lørdagens runde her
Og forventningene til søndagens finalerunde ble ikke mindre da det ble klart hvem Hovland skal spille med: Rory McIlroy.
Sammen med den nordirske superstjernen kommer Hovland til å være i en av de, om ikke den mest, fulgte gruppen ute på Olympia Fields. Og duoen har tidligere vist at de virkelig kan levere et show når de spiller sammen.
Se intervjuet med Hovland etter søndagens runde her (saken fortsetter under):
picture

Hovland på seiersjakt etter kjemperunde: – Morgendagen blir spennende

Drømmereprise?

Hovland og McIlroy har spilt med hverandre mange ganger tidligere på PGA-touren, men det er spesielt én runde som skiller seg ut: lørdagen under fjorårets The Open.
For på den største scenen, i golfsportens mest tradisjonsrike turnering, leverte de to stjernene en golf-oppvisning med hver sin runde på seks under par på ikoniske St. Andrews.
– Det var en skikkelig kul opplevelse. Å gå der med Rory... de fleste heiet jo på han. Men i stedet for å bli, ikke skremt, men litt defensiv og spille på bakbeina, å være redd for å drite seg ut, så var jeg offensiv og tenkte bare om han gjør en birdie, så skal jeg gjøre to. Det var kult å ha en sånn duell, mann mot mann, hele veien, sa Hovland om runden i Discoverys golfpodcast FORE! like før jul.
Nå er det bare å håpe på lignende scener søndag kveld. For både Hovland og McIlroy har tre slag opp til lederne Scottie Scheffler og Matt Fitzpatrick, og trenger å levere sin beste golf for å kunne ta hjem seieren.
– Det er nok ingen golffrelste nordmenn som har glemt lørdagen på St. Andrews. Nå er det lov å håpe på en drømmereprise. Det er fullt mulig. De beste spillere "feeder" ofte av hverandres gode prestasjoner i større grad enn andre. Jeg blir ikke overrasket om Hovland og McIlroy leverer et show der ute i morgen, sier Discoverys golfekspert i Sverige, Fanny Sunesson.
Se høydepunktene fra Hovlands lørdagsrunde her (saken fortsetter under):
picture

Se lørdagens Hovland-høydepunkter: – Strøkent!

Håper på vind

Sunesson fulgte Hovland på deler av lørdagens runde, og mener nordmannens utvikling gjennom uken gir grunn til optimisme.
– Han har spilt bedre og bedre, og i dag er han helt outstanding store deler av runden. Fra tee er han utilnærmelig, og putteren har vært het. Klarer han å stramme inn litt på jernspillet, så kommer han til å være helt der oppe.
Hovland innrømmet etter fredagens runde at han slet med lengdekontrollen med jernene på grunn av lite spin. Til tross for en lengre økt på driving rangen fredag ettermiddag, var ikke problemene løst lørdag.
– Det var egentlig samme greiene i dag, men vinden gjorde faktisk at det ikke ble like ille som i går. Så jeg får nesten håpe det blåser like mye i morgen også, for det er nok ikke noe jeg får fikset denne uken, sa Hovland til Discovery etter runden.
Likevel er den norske golfstjernen sterk i troen på å kunne kjempe om seieren søndag kveld.
– Jeg har vært veldig god fra tee denne uken, og så har jeg puttet bra. Klarer jeg å komme meg litt nærmere med innspillene i morgen så kan det bli morsomt.
Se Hovland kjempe om seieren på discovery+ og Eurosport Norge fra 18:00 søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame