Populære sporter
All sport
Vis alt

Overrasket Hovland: – Av en eller annen grunn

Oppdatert 18/08/2023 klokken 23:40 GMT+2

Viktor Hovland startet bra for andre dag på rad IIlinois, men en periode midtveis på runden sørget for at han ligger litt bak lederne før helgen. Samtidig var det en ting som overrasket Hovland på dag to.

Hovland: – Føler ballen gikk sykt langt

ILLINOIS/OSLO (Discovery):
Etter en sur avslutning på åpningsrunden for Viktor Hovland var han revansjesugen på å levere på dag to i Illinois. Etter førsterunden sa Hovland til Discovery at forbedringspotensialet lå i puttingen.
Og der leverte nordmannen på dag to. Han tjente rett i underkant av to slag til feltet med puttingen på andrerunden. Det var kun en litt svakere periode midtveis som hindret en super-runde for
Hovland gikk andrerunden to slag under par og ligger dermed på tre under par totalt før helgen. Det holder til en foreløpig 11. plass.
– Det er to stabile runder fra Viktor, sa Discoverys kommentator Per Haugsrud om runden.
– Det er mye bra å bygge videre på, men han må bare få satt sammen en runde hvor han er god på alt. Det er et par nærspillslag hvor han faller litt tilbake til gamle synder og han må være litt skarpere på slagene inn på green, hvis vi skal være litt pirkete, sier Discoverys golfekspert Marius Thorp.
Amerikanske Max Homa leder turneringen på -10.
Runden spilles fortsatt.

Overrasket

– Jeg puttet bedre i dag og jeg slo en del fine jernslag, men jeg slet litt med lengdekontrollen. Jeg føler ballen plutselig gikk veldig langt til tider og fikk putter som ble litt for lange for at jeg skulle få i flere birdies. Men sånn ellers så var det en okei score. Det var ikke magisk, oppsummerte Hovland egen runde til Discovery etter runden.
Hovland peker på overraskende lite spinn på ballen som grunnet hvorfor han slet med lengdene.
– Av en eller annen grunn så er det for lite spinn på ballen og ballen går bare sykt langt. Når du slår et slag inn i vinden så forventer du at den skal bli tatt litt i vinden, men den går bare rett igjennom. Sånne ting er litt frustrerende.

Het putter

Etter to hårfine birdie-misser på hull 1 og 2 og en god par-save på hull 3, vartet Hovland opp med to raske birdies på hull 4 og 5.
Birdien på hull 4 kom etter et strålende innspill, mens på hull fem satte han lang putt fra ca. åtte meter.
Etter et lite hvilepar på hull 8, smalt han til med nok en langputt for birdie på hull 7. Det betydde at nordmannen klatret opp til en foreløpig delt 7. plass på -4.
– Det virker som har funnet bedre ut av både hastigheten og retning enn på de siste ni i går. Det er veldig, veldig deilig å se. Da vil også hullet føles større for han videre på runden, sa Thorp i studio etter birdien på hull 7.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Sniker i rundens andre birdie: – Nydelig

Svarte etter dårlig periode

Dessverre for det norske golfesset så kom det et litt nivådupp midtveis på runden. Bogey på hull 9 og hull 12 sendte Hovland tilbake til -2 og ut av topp ti igjen.
– Jeg føler at han er litt inne på den samme trenden som i går hvor det er mye bra veldig lenge også kommer den lille perioden hvor det dupper. Det er litt kjedelig at han ikke klarer å holde det momentet oppe gjennom hele runden.
Men han slo tilbake etter den dårlige perioden allerede på hull 13.
Der vartet han opp med et strålende innspill til kun én meter fra hullet og gjorde en enkel birdie.
Han fikk ikke det helt til på de siste hullene og avsluttet med fem strake par for en runde på 68 slag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame