Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland sluknet etter drømmestart: – Frusterende

Espen Blaker

Oppdatert 18/08/2023 klokken 02:51 GMT+2

Viktor Hovland klarte ikke å holde trykket oppe på åpningsrunden av BMW Championship, men ligger likevel fint plassert etter dag 1.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

  • Se Viktor Hovland på fredagens andre runde av BMW Championship fra 16:55 på discovery+
OLYMPIA FIELDS (Discovery):
Etter å ha rundet de første ni hullene på tre under par, så det ut til å gå mot en kanonåpning for Viktor Hovland i den andre turneringen i FedEx-sluttspillet.
Men en bogey på hull 10 ble starten på en langt seigere andre halvdel hvor spesielt putteren ikke var samarbeidsvillig. Likevel kom 25-åringen inn på -1, noe som holder til en delt 18. plass.
– Det var mye bra i dag. Jeg er litt misfornøyd med at jeg ikke kommer inn på en bedre score, for jeg føler jeg spilte bedre enn scoren viser, sier Hovland til Discovery etter runden.

– Frustrerende

Nordmannen gikk de siste ni hullene to over par, men kunne fort vært flere slag bedre om ikke putteren hadde kjølnet.
– Det var en del putter som ikke ville i på back... Jeg føler jeg spiller stabilt bra der ute, så det er litt frusterende, sier Hovland.
Se Hovlands pangstart på runden her (saken fortsettr under):
picture

Hovland med perfekt start: – Det er rått

For etter de første ni hullene, som inneholdt tre birdies og null bogeys, så det veldig lyst ut da Hovland trillet i en fin birdie-putt på hull 9.
– Det kjentes jo veldig bra ut. Stabilt fra tee og så gir jeg meg selv mange sjanser med jernene. Det er jo det man må gjøre på denne banen. Det er tøft å jage birdies her ute... er man off fra tee, så kommer bogeysene fort.

Uforventet vind

Selv om forholdene var innbydende etter mye nedbør tidlig på dagen, som bidro til at starttidene ble flyttet tilbake to timer, blåste det godt ute på Olympia Fields. Og vinden kom ofte i kast, noe som satte spillerne på ordentlige prøver.
– Det er ikke lett når det holder på sånn. Iallefall på en sånn bane hvor fairwayene ikke er så brede... da blir man fort straffet. Det blir vanskelig å beregne, men det gjorde det en del lettere at greenene var myke på grunn av regnet. Men det var utfordrende, så det er imponerende å se så mange gode scorer, sier Hovland til Discovery.
Med en sen avslutning betyr det at ventetiden på runde to blir kort for Hovland, som slår ut allerede 10:10 lokal tid (17:10 norsk tid) fredag.
– Føler du at du må gjøre noen justeringer for å gå en lav runde i morgen?

– Nei ikke egentlig, jeg må bare gjøre mye av det samme som jeg gjorde i dag. Få i noen av de korte puttene jeg missa på i dag, som gjør at momentumet forsvinner litt. Ellers spiller jeg ganske fin og stabil golf. Det er bare å gasse på, og satse på litt mer flyt i morgen, sier Hovland.
Rory McIlroy og Brian Harman leder turneringen på -5 etter første dag.
Se Hovlands andre runde på discovery+ fra 16:55 fredag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame