Populære sporter
All sport
Vis alt

Kritisk Hovland: – Rett og slett ganske idiotisk

Espen Blaker

Oppdatert 17/08/2022 klokken 21:33 GMT+2

Det er spesielt én ting som har overrasket spillerne før denne ukens BMW Championship. Viktor Hovland er også tydelig på hva han mener om saken.

Hovland øyner gigantpremie: – Gjør ikke at jeg tar ekstra risiko

  • Se Viktor Hovland i BMW Championship torsdag fra 20:30 på Discovery+. Få tilgang her!
WILMINGTON (Discovery):
I en uke preget av mye utenomsportslig støy i golfverdenen, med saksøkinger og nye LIV-rykter, har mye heldigvis også handlet om det som skal skje ute på Wilmington Country Club. Det er første gang banen spilles i PGA-sammenheng, og i dagene frem mot turneringsstart har den blitt en snakkis blant spillerne.
Viktor Hovland hadde akkurat spilt ferdig de ni første hullene da han møtte Discovery onsdag formiddag.
Se intervjuet med Hovland i videovinduet øverst!
– Jeg spilte ni hull på mandag og ni hull i dag. Banen er ganske rett frem, egentlig. Det er et par hull som er ganske tricky, men ellers lærer man seg banen ganske fort. Det mye driver fra tee og de lange jernene må sitte, sier Hovland til Discovery.

– Rett og slett ganske idiotisk

Og når det gjelder de tricky hullene, er det spesielt ett som skiller seg ut: hull 5 har blitt heftig diskutert for måten det er satt opp på. Når hullet spilles fra det bakerste utslagsstedet, som har vært tilfellet i dagene før turneringsstart, må man slå et blindt innspill til et tricky greenområde med vann rundt store deler av greenen.
– Nå hørte jeg at de kanskje ikke skulle sette pinnene i forkant av greenen, at de kommer til å legge de lenger bak... Det var et veldig lite område å treffe i forkant, og så er det mye helning. Misser du høyre, så chipper du nesten garantert i vannet...
– Det er rett og slett ganske idiotisk. Men jeg tror de kommer til å løse litt av problemet med å sette pinnene lenger bak på greenen, fortsetter Hovland.
Banens lengde er også noe som har vært heftig diskutert. Mange har blitt svært overrasket over hvor mye lengde betyr her ute, og Hovlands caddie Shay Knight sa tirsdag til Discovery at han var enig i de som mente måten banen var satt opp på minnet litt om et US Open-oppsett.
– Ja, altså det er kanskje ikke like trangt som i US Open, og du kan fortsatt avansere ballen ut av roughen, men den har helt klart mye av looken. Mye driver fra tee, du må slå den i fairway, det er nesten bare fairway- og greentreff som gjelder, sier Hovland.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Støtter Hovlands valg: – Helt riktig å gjøre

Trenger kanonuke for å vinne sammenlagt

Hovland er nummer 18 på FedEx-rankingen før denne uken, og er sikret spill i neste ukes Tour Championship.
Med tanke på at man historisk sett bør være topp fem på rankingen for å ha en mulighet til å vinne sammenlagt neste uke, trenger nordmannen sannsynligvis en topp 3-plassering denne uken for å være på skuddhold til førstepremien på svimlende 15 millioner dollar.
– Gjør det noe med innstillingen din denne uken? Blir det litt mer "all in" enn normalt?
– Det er som en helt vanlig turnering, egentlig. Jeg trenger ikke gjøre noe sykt for å være oppi der. Jeg må bare spille bra, så er det godt nok. Det er ikke sånn at jeg prøver å ta ekstra risiko fordi jeg er i den posisjonen jeg er i. Det er bare å spille bra golf, få inn noen putter tidlig og få momentum gående, så er vi der på søndag.
Hovland slår ut 20:10 torsdag med Joaquin Niemann. Hovedsendingen på Eurosport Norge og Discovery+ starter 20:30, hvor vi viser alle slagene fra Hovlands runde fortløpende.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame