Populære sporter
All sport
Vis alt

Støtter Hovlands uvanlige valg: – Gjort ham veldig godt

Espen Blaker

Oppdatert 17/08/2022 klokken 10:29 GMT+2

Viktor Hovland har brukt sommeren annerledes i 2022. Det har hans caddie, Shay Knight, full forståelse for.

Støtter Hovlands valg: – Helt riktig å gjøre

  • Se Viktor Hovland i BMW Championship fra torsdag-søndag på Discovery+. Få tilgang her!
WILMINGTON (Discovery):
Nesten to måneder tok det fra Viktor Hovland forlot USA etter US Open i midten av juni til han var tilbake på amerikansk jord før forrige ukes St. Jude Championship.
Så lenge har ikke nordmannen vært borte fra statene siden han ble proff i 2019. Og med unntak av to turneringsuker i Skottland i juli, ble all tid brukt i Norge.

– Virkelig bra for ham

En av Hovlands viktigste støttespillere støtter den prioriteringen fullt ut.
– Jeg har snakket med Viktor om dette mange ganger: jeg synes virkelig dette er bra for ham, å komme tilbake til Norge, til røttene sine. Å bare være en 24 år gammel gutt som henger med vennene sine og har det morsomt, sier Hovlands caddie Shay Knight til Discovery.
Se hele intervjuet øverst i saken!
Australieren trekker frem "PGA-boblen" som noe man er nødt til å få på avstand i ny og ne.
– Det er veldig stressende ute på Touren. Det virker kanskje som et liv i sus og dus, men det er virkelig krevende, både mentalt og psykisk. Det kan være litt "toxic" til tider. Så å ta denne pausen har gjort ham veldig godt.

Overrasket over forholdene

Hovland leverte en god prestasjon i USA-comebacket med en 20. plass forrige uke, i den første av de tre turneringene i PGA-sluttspillet. Knight mener det var mye positivt å ta med seg fra Memphis.
– Det var en fin opplevelse med mye å bygge videre på. Jeg tror den banen vi skal spille denne uken passer ham enda bedre enn forrige uke, så det kan bli morsomt. Det er en bane for ballstrikere, hvor man må drive ballen veldig godt.
Det er første gang Wilmington Country Club er vertskap for en PGA-turnering, og banen har også blitt en snakkis i forkant av denne ukens turnering. Etter mandagens treningsrunder var flere spillere overrasket over hvor langt banen ble spilt, og at den på mange måter var satt opp som en US Open-bane.
– Jeg er helt enig i at det er en US Open-feeling der ute. Man må virkelig være på med driveren, og jeg tror det kommer til å tørke opp utover uken. Det gjør at banen ikke spilles fullt så lang, men det kommer likevel til å bli en veldig tøff test. Men jeg tror den kommer til å passe Viktor godt.
Sett denne? Saken fortsetter under:
picture

Kommentatorene kan ikke tro hva de ser: – Underholdning på legendarisk nivå

– Nesten usaklig

Spesielt ett av hullene (5) ble fremhevet som spesielt krevende av spillerne. Teestedet var flyttet såpass langt bak at man ikke nådde langt nok frem med utslaget, som gjorde at man måtte slå inn blindt (uten å kunne se greenen) til svært krevende greenområde med vann både i forkant og til høyre.
– Forhåpentligvis flytter de teestedet frem. Å måtte slå blindt inn med et 5-jern til den greenen er nesten usaklig. Så det blir virkelig interessant å se hvordan arrangøren løser det.
Men det er ikke bare hull 5 som vil by på utfordringer. Banen inneholder også to svært lange par 5-hull på nærmere 600 meter, i tillegg til mange krevende hindringer på flere hull.
– Hull 8 og 14 er også to av de jeg har notert meg. Viktigheten av å slå ballen i fairway denne uken blir veldig viktig, sier Knight.
– Greenene er litt større denne uken i forhold til sist. Er det en fordel for Viktor?
– Det kommer jo an på hvordan han slår ballen, men med tanke på nærspillet kan man jo si det. Likevel handler det mest om innspillene og at man plasserer ballen på de riktige stedene. Da vil vi få mange birdie-muligheter, og det er jo det vi ønsker!
Hovland slår ut kl. 20:10 norsk tid på torsdagens åpningsrunde. Du kan se alle nordmannens slag i vår hovedsending på Eurosport Norge og Discovery+.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame