Populære sporter
All sport
Vis alt

Står foran sin største turnering i karrieren: – Litt ekstra spenning

Oppdatert 07/07/2022 klokken 14:08 GMT+2

Torsdag får Espen Kofstad (34) en unik mulighet til å vise seg fram på den største scenen.

Espen Kofstad

Foto: NTB

  • Se Barbasol Championship torsdag fra klokken 22:00 på discovery+
Torsdag braker PGA-turneringen Barbasol Championship løs. Der stiller en nordmann til start, som aldri tidligere har vært å se på PGA-touren.
– Jeg prøver bare å ta det som en vanlig uke på et nytt sted, men jeg skal ikke legge skjul på at det er litt ekstra spenning siden det er snakk om PGA-touren, sier Kofstad til Discovery.
I utgangspunktet var det de 50 beste på europatour-rankingen som fikk invitasjon til PGA-turneringen i Kentucky. De fleste velger dog å spille Scottish Open, som spilles parallelt. Dermed åpnet det seg en plass Kofstad, som ligger som nummer 95 på rankingen.
– Jeg skal bare prøve å ta det rolig og gjøre det jeg pleier å gjøre. Spillet er jo bra nok om dagen, forteller Kofstad.
At spillet sitter beviste 34-åringen forrige uke. Nordmannen imponerte stort under turneringen Irish Open. Kofstad ledet periodevis, men endte til slutt på en 9. plass. Det er uansett hans beste resultat på europatouren.
– Det var en kul opplevelse selv om det ikke holdt helt inn. Jeg kommer til USA med en positiv følelse, og håper å kunne bygge videre på det jeg leverte i Irland, sier han.

– Kan levere en god turnering

Espen Kofstad blir kun den fjerde nordmannen i historien til å spille på PGA-touren. Discoverys golfekspert hadde ikke sett for seg at Oslo-gutten ville få prøve seg på det øverste nivået da 2022 stod for tur.
– Jeg hadde kanskje ikke sett det for meg. Det tror jeg ikke han hadde gjort heller, men nå får han muligheten gjennom gode prestasjoner forrige uke. Det er veldig fortjent når det først er tilgjengelige plasser i den turneringen for DP World Tour-spillere, sier Marius Thorp.
Kofstad slår som sagt ut med mye selvtillit etter en knallsterk 9. plass i Irland. Kun en firedobbel bogey ødela for vinnersjansene. Dermed ser ikke Thorp bort fra at debutanten kan vise seg fram i USA.
– Han er vant til å spille i USA gjennom universitetsgolf, så amerikanske baner skal ikke være helt nytt for ham. Det som er nytt er størrelsen på turneringen. Det er et steg opp. Det blir spennende å se hvordan han takler det, men jeg ser ikke noen grunn til at han ikke kan levere en god turnering, sier golfeksperten.
Selv om Kofstad ikke er et like stort eller profilert navn som Viktor Hovland, er han på ingen måte et nytt bekjentskap blant golfinteresserte. Han har tidligere vunnet Challenge-touren sammenlagt. I tillegg representerte han Norge under OL i Rio tilbake i 2016.
Nå venter dog den største oppgaven så langt i karrieren.
– Selv om det ikke er den største PGA-turneringen, så er det et steg opp. Feltet og bredden er sterkere. Det er flere gode spillere med i Barbasol enn det er i en vanlig World Tour-turnering, påpeker Thorp.

Gyllen mulighet

– Med formen hans og hans mentale styrke, tror jeg han kommer til å se på det som en gyllen mulighet og at han vil gjøre det beste ut av det, fortsetter Discoverys golfekspert.
Dersom Kofstad får fullklaff i Kentucky, kan det ha mye å si for framtiden til den norske golferen, ifølge Thorp.
– Muligheten er kjempestor. Så er spørsmålet om han lykkes med den ene muligheten han har fått nå, men muligheten er veldig, veldig stor til å gjøre en god turnering. Hvis han får en god turnering, så har det mye å si rankingmessig, pengemessig og for veien videre. Skulle det gå helt fantastisk så kan det åpne noen dører også.
Kofstad slår ut 19:16 norsk tid på torsdag.
Sett denne?
picture

Har eget Tequila-merke med filmstjerne: – Virkelig stolt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame