Populære sporter
All sport
Vis alt

Kofstad med solid spill i PGA-debuten – avsluttet med kjemperunde

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 10/07/2022 klokken 23:17 GMT+2

Espen Kofstad gikk den siste runden av PGA-turneringen i Kentucky på fem slag under par. Det plasserer nordmannen foreløpig innenfor topp 13 i PGA-debuten.

Espen Kofstad

Foto: Getty Images

Kofstad endte turneringen på 16 slag under par etter fire gode runder på 69-66-70-67. I løpet av 72 hull noterte han seg kun for én bogey og én dobbeltbogey. Det gir en flott plassering til slutt. Han ligger på en foreløpig delt 13.-plass, men alle spillerne er ikke ferdige med sine runder ennå.
– Jeg er fornøyd med sisterunden. Jeg var veldig stabil og spilte smart. Jeg følte meg veldig komfortabel, sier han til Discovery.
Kofstad åpnet runden imponerende med tre birdier på de fire første hullene, og startet med det klatringen på resultatlista.
Deretter fulgte fem hull på par, noe som gjorde at Kofstad etter halvspilt runde hadde klatret solide elleve plasser.
Den andre halvdelen av runden startet med et nytt par, før 34-åringen slo til med en ny birdie på hull nummer 11. Nordmannen fortsatte det solide spillet og fulgte opp med tre par, før han igjen serverte en birdie på hull 15.
Det var i utgangspunktet bare de 50 beste på europatour-rankingen som skulle delta på PGA-turneringen i USA, men de fleste, inkludert Viktor Hovland, valgte denne uken å spille Scottish Open. Det ga 95.-rankede Kofstad muligheten.
– Det var en stor opplevelse å spille på PGA-touren for første gang. Jeg føler jeg har spilt meget fin golf de siste dagene og alle deler av spillet føles ordentlig bra om dagen, sier Kofstad.
Han kommer fra karrierebeste på europatouren med en 9. plass i Irish Open. Kofstad skal også spille PGA-turneringen i California kommende uke.
– Jeg får spille bedre neste uke, så får dere sett meg i TV-ruta, sier han med et smil.
(©NTB)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame