Populære sporter
All sport
Vis alt

Espen (34) debuterer på PGA-touren

Espen Blaker

Oppdatert 04/07/2022 klokken 20:30 GMT+2

I en alder av 34 år får Espen Kofstad muligheten til å vise seg frem på den største scenen.

Espen Kofstad

Foto: Getty Images

  • Se Barbasol Championship fra torsdag 21:00 på discovery+
Mandag ettermiddag satte Kofstad seg på flyet til USA, hvor han denne uken debuterer på PGA-touren i Barbasol Championship.
Discovery var i kontakt med Oslo-gutten før avreise fra Irland, hvor han forrige uke leverte karrierebeste på Europatouren med en 9. plass i Irish Open.
– Det begynner å komme seg, sa Kofstad ydmykt til Discovery før han boardet flyet.
I utgangspunktet var det de 50 beste på Europatour-rankingen som fikk invitasjon til PGA-turneringen i Kentucky. Men da de fleste, blant disse Viktor Hovland, velger å spille Scottish Open som går samtidig, åpnet det seg opp en plass for 95. rankede Kofstad.
Og nordmannen drar over dammen full av selvtillit, selv om en firedobbel bogey ødela vinnersjansene søndag. Kofstad leverte drømmegolf i 66 av 72 hull frem til det, og innrømmet at han virkelig har funnet godfølelsen ute på gresset.
– De siste dagene har jeg funnet et fantastisk, deilig tempo som gjør at jeg kan sette ballen midt på greenen uten noe stress. Det holder hjerterytmen godt nede, og jeg spiller bare komfortabel, ålreit golf, sa Kofstad etter lørdagens runde i Irland.
Nå blir 34-åringen en del av et eksklusivt selskap mannlige norske golfere. Fra før er det nemlig bare Hovland, Kristoffer Ventura og Henrik Bjørnstad som har pegget opp på PGA-touren.
Barbasol Championship kan du se på Discovery+ fra torsdag 21:00.
Sett denne?
picture

Har eget Tequila-merke med filmstjerne: – Virkelig stolt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame