Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovlands Instagram-stunt hylles: – Utrolig kult

Espen Blaker

Publisert 31/01/2023 klokken 14:29 GMT+1

Viktor Hovland gjenskapte et av karrierens mest historiske øyeblikk før denne ukens PGA-turnering på Pebble Beach.

Viktor Hovland

Foto: Eurosport

Etter å ha trukket seg fra forrige ukes PGA-turnering i siste liten, er Viktor Hovland endelig uken tilbake etter tre ukers pause. 25-åringen er blant de heteste favorittene på ærverdige Pebble Beach, i den eneste turneringen på PGA-touren hvor amatører spiller sammen med proffer.
Den store nyheten i år er at den tidligere Tottenham- og Real Madrid-stjernen Gareth Bale, som nylig la opp som fotballspiller, er blant amatørene som skal spille.
Pebble Beach er blant de mest ikoniske golfbanene i verden, og for Hovland har California-banen den en ekstra stor betydning. Det var nemlig her nordmannen tok sin første store tittel i karrieren, da han som 21-åring gikk til topps i US Amateur tilbake i 2018.
– Du kan jo si nesten si at det var da det hele startet. Det var en veldig fin opplevelse med college-treneren min Alan Bratton på bagen. Et utrolig kult minne, sa Hovland til Discovery da han i 2020 var tilbake på Pebble Beach for første gang siden triumfen.
Det gikk ikke like bra som to år tidligere, men Hovland leverte et nytt minneverdig slag da han gjorde sin første hole in one på PGA-touren.
Se slaget og jubelscenene her (saken fortsetter under):
picture

Hovlands første hole-in-one på PGA-touren: – Herlig!

I tillegg til selve prestasjonen – en av de mest dominerende forestillingene i verdens største amatørmesterskap noensinne – leverte den da 21 år gamle Hovland et slag som sjokkerte en hel golfverden.
I finalen mot Devon Bling ble Oslo-gutten liggende i en stupbratt skråning ned mot stranden på banens fjerde hull. Derfra klarte han på utrolig vis å gjøre up-and-down for birdie.
– Viktor Houdini! Den gutten er en maskin. Han aner jo ikke hva press er for noe, måpet kommentatorene idet en lattermild Hovland måtte få en hjelpende hånd til å klatre opp bakken og se hvor ballen hadde landet.
På mandagens treningsrunde gjenskapte Hovland det minneverdige slaget og la det ut på sin Instagram-konto:
Responsen lot ikke vente på seg fra Hovlands følgere:
«2018 US Amateur. Jeg husker alt!»
«Jeg husker jeg sto ti meter fra deg og var redd or helsen din. Så gjorde du det der!»
«Et av de mest iskalde slagene jeg har sett, du har det fortsatt.»
«Dette blir aldri gammelt. Helt utrolig!»
«Å klare å holde deg stabil på en måten er vilt. Helt outstanding.»
Følg Viktor Hovland i AT&T Pebble Beach Pro-Am fra torsdag på discovery+ og Eurosport.no
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame