Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland om den ufrivillige pausen: – En dårlig kombinasjon

Espen Blaker

Oppdatert 01/02/2023 klokken 13:16 GMT+1

Viktor Hovland er tilbake på PGA-touren en uke senere enn planlagt. Nå er målet å finne tilbake til det han ble kjent for da han først kom ut som proff.

Se Hovlands pressekonferanse før PGA-returen

Viktor Hovland er tilbake på PGA-touren denne uken etter en tre ukers lang pause. Nordmannen skulle egentlig vært tilbake i Farmers Insurance Open forrige uke, men valgte å trekke seg i siste liten på grunn av en svingendring som ga uventet effekt.
På Discoverys spørsmål om hvordan han har brukt de tre siste ukene, svarer Hovland:
– For det meste har jeg bare fokusert på å jobbe med svingen. Jeg prøver å få ballflukten litt mer på plass igjen. Ballen har gått litt mye til venstre når jeg har prøvd å slå min tradisjonelle fade (når ballen skrur fra venstre mot høyre, journ. anm.), noe som ikke er en veldig bra kombinasjon. Så jeg har jobbet litt med et par svingtanker og forsikret meg om at ballen skrur riktig vei.
Se hele Hovlands pressekonferanse i videovinduet øverst!

– Prøver å få stabiliteten tilbake

Hovland har gjennom sin hittil korte, men svært suksessfulle proffkarriere vært kjent som en av PGA-tourens beste "ballstrikere". Men i senere tid har nordmannen slitt mer med driveren og de lange jernene, køller som tidligere har vært hans mest betrodde i bagen.
– Når jeg først kom ut på PGA-touren så hadde jeg ikke et like høyt potensiale som jeg har nå, men det som virkelig var bra var stabiliteten. Jeg hadde et slag som jeg slo litt uavhengig av baner og forhold, jeg klarte på en måte å få det til å fungere uansett, sier Hovland, og fortsetter:
– Noen ganger irriterte det meg litt at jeg på mange måter satte begrensninger ved å kun ha det slaget, men samtidig er det veldig verdifullt å vite hva som kommer. Det gjør at du kan spille smart og holder deg unna trøbbel. Jeg prøver å få litt av den stabiliteten tilbake i spillet mitt.
Forrige gang Viktor Hovland besøkte Pebble Beach, gjorde han dette (saken fortsetter under):
picture

Hovlands første hole-in-one på PGA-touren: – Herlig!

– En mye bedre spiller nå

Hovlands nysgjerrighet og kontinuerlige arbeid med å utvikle spillet har foreløpig hatt sine fordeler og ulemper. For selv om det lange spillet ikke er like stabilt som tidligere, har han tatt store steg på andre områder.
– Jeg har opparbeidet meg større hastigheter, jeg kan slå ballen høyere, jeg kan slå en draw (skru fra høyre mot venstre, journ. anm.). Jeg har også blitt en mye bedre putter, og jeg føler nærspillet mitt generelt sett virkelig begynner å ta form.
– Jeg er en mye bedre spiller enn da jeg kom ut på PGA-touren, men jeg satte virkelig pris på stabiliteten i ballflukten jeg hadde tidligere, avslutter Hovland.
AT&T Pebble Beach Pro-am spilles på tre ulike baner: Pebble Beach, Spyglass og Monterrey. Hovlands starttider er 18:36 torsdag (Spyglass), 17:52 fredag (Monterrey) og 19:20 lørdag (Pebble Beach). Du kan følge alle Hovlands runder i vårt livesenter, og lørdagens runde ser du i sin helhet på discovery+
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame