Populære sporter
All sport
Vis alt

Hovland med vanvittig opphenting: – Jeg er nesten sjokkskadet

Oppdatert 09/03/2024 klokken 00:18 GMT+1

Viktor Hovland fikk det ikke til å stemme innledningsvis på andrerunden i Arnold Palmer Invitational fredag kveld norsk tid. Men den norske golfstjernen skulle virkelig vise klasse på «back nine», hvor han leverte en ellevill opphenting.

Frustrert Hovland etter miss på par-putt

  • Følg Hovland på tredjerunden i API lørdag på discovery+ og i livesenteret på Eurosport.no.
OSLO/ORLANDO (Discovery):
Viktor Hovland er denne helgen tilbake i aksjon på PGA-touren, nærmere bestemt i Arnold Palmer Invitational.
På torsdagens åpningsrunde fikk den norske golfstjernen en marerittstart, men løftet seg ut over runden. Dermed lå Hovland på skuddhold bak teten med -1 før andrerunden gikk av stabelen i Orlando fredag kveld norsk tid.
Og etter en svært tung åpning fredag, løftet nordmannen seg mildt sagt på «back nine». Totalt gikk Hovland andrerunden på tre slag under par og står dermed på fire slag under par totalt før tredjerunden lørdag. Det holder til en delt 10. plass og det er kun tre slag opp til Shane Lowry og co. i tet.
– Ting går litt i min retning på veien inn der. Jeg spilte de hullene bedre i går også. Det er litt frustrerende. Svingen sitter ikke, men på slutten greide jeg å time det ordentlig. Jeg er veldig fornøyd med å være der jeg er nå, sier Hovland til Discovery etter andrerunden.
Se intervjuet med Hovland etter andrerunden fredag! Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland etter ellevill avslutning: – Ganske fornøyd der jeg er nå

Tung åpning

Mens Hovland åpnet med bogey på åpningsrundens tre første hull, ble det heller ingen optimal start på andrerunden fredag heller.
Etter at 26-åringen fra Ekeberg gikk av med par på hull 1, måtte han notere seg for en firkant på scorekortet allerede på hull 2.
– En kjedelig start dette, utbrøt Discoverys golfekspert Henrik Bjørnstad.
Deretter fulgte den norske golfstjernen opp med par på det påfølgende hullet, før han på hull 4 hadde muligheten til å notere seg for rundens første birdie.
På andreslaget skjedde det derimot noe litt spesielt. Ballen til nordmannen traff en tilskuer og «reddet» Ekeberg-gutten med en bedre posisjon inn mot green etter en sprett. Derfra la han seg opp fire meter fra flagget for birdie, men maktet ikke å senke putten og gikk av med par.

– Han er ikke helt skarp nå

Etter at nordmannen gikk av med par på det påfølgende hull 5, var det duket for en fin birdie-mulighet på par fem-hullet det 6. Nordmannen la seg utmerket opp på green og hadde rundt to meter for dagens første birdie.
Men det ville seg ikke for Hovland og putten falt for mye venstre - dermed gikk han av med par.
– Nå må vi snart åpne birdiekontoen. Den putten er ikke noe å skryte av. Hva er det som skjer med det nærspillet da Henrik, utbrøt Discoverys kommentator Per Haugsrud.
– Nei, han er ikke helt skarp nå, fulgte kommentatorkollega Bjørnstad opp.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland misser birdie-putt på hull 6

– Nå er vi der igjen

På det korte par 3-hullet det sjuende skulle Hovland senket par-putten fra kun halvannen meter. Det maktet han ikke og Hovland måtte notere dagens andre bogey på scorekortet. Av TV-bildene kunne man se en tydelig frustrert Hovland som slo golfkøllen i bakken etter missen.
Se situasjonen i videovinduet øverst i saken!
Hovland avsluttet «front nine» med par på hull 8 og 9, før det var duket for de siste ni. Etter noen nokså tunge timer på «front nine», skulle Hovland virkelig løfte seg på «back nine»
Den norske golfstjernen gikk av med par på hull 10 og 11, før han skulle sette i gang et virkelig birdiekjør. 26-åringen fra Ekeberg senket først rundens første birdie på par fem-hullet det 12.
picture

Hovland senker rundens første birdie

Deretter fulgte nordmannen like så godt opp med birdie på både hull 13 og 14.
– Jadda. Det er altså ingen tvil der. Herlig. Nå er vi der igjen, utbrøt kommentator Haugsrud etter at Hovland senket den tredje birdie-putten på hull 14.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Hovland med ellevilt birdie-kjør: – Herlig!

– Nesten sjokkskadet

På andrerundens 15. hull ble det med par, før Hovland skulle vise seg fram igjen. På par fem-hullet det 16. leverte Hovland et strålende utslag midt i fairway.
Deretter så det ut til at andreslaget endte i vannet, men det gjorde det ikke. Fra roughen chippet nordmannen seg inn på green og kunne senke nok en birdie-putt.
– Jeg er nesten sjokkskadet jeg nå. Jeg var helt i kjelleren i sted jeg, utbrøt golfekspert Bjørnstad etter Hovlands birdie på hull 16.
Men den norske golfstjernen ga seg jammen meg ikke der. På par tre-hullet det 17. slo nordmannen et elegant innspill på green, som la seg kun 2,5 meter fra koppen. Derfra senket Hovland dagens femte birdie.
Ekeberg-gutten avsluttet andrerunden med par på rundens siste hull og står dermed på -4 før tredjerunden lørdag. Det holder til en delt 10. plass etter en vanvittig opphenting på «back nine».
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame