Det holder til en foreløpig andreplass. Kun slaget bak skotske Scott Jamieson (-9).
Med hele ni birdier og kun én bogey på runden er Hovland blant favorittene til å stikke av med seieren i turneringen etter første dag.
– Jeg traff ikke det beste slagene tidlig på runden, men jeg slapp unna med det. Jeg senket mange putter i dag så det vekket meg litt fra jetlagen, forteller Hovland til Europatouren etter runden.
Abu Dhabi HSBC Championship
Seieren glapp for Hovland etter to katastrofehull: – Vil ikke være fornøyd med seg selv
23/01/2022 PÅ 13:08
Denne ukens turnering spiller på gresstypen Paspalum. En gress type som Hovland trives godt på.
– Det er noen vanskelig flaggplasseringer der ute, og greenene er ganske voldsomme. Jeg bare føler meg veldig komfortabel på dette «Paspalum-gresset». Jeg leste greenene perfekt og i dag var det en dag hvor alt gikk i, sier han.

Ventet sterk vind

Under morgendagens runde forventes det å blåse mye mer enn på dagens runde.
– Du må bare spille ditt spill, du kan ikke kontrollere hva som kommer til å skje i morgen. Det er lett og bli litt grådig og tvinge frem birdier noen steder, men du må spille disiplint. Bommer du på feil sted så har du ikke sjans, forteller Hovland.
– Selv om det var viktig å gå lavt i dag med tanke på morgendagen, så var det viktigste i dag å holde det til kun den ene bogeyen.

Brennhet putter

Hovland starter åpningsrunden i Abu Dhabi med å sende utslagene både ut til høyre og venstre, men takket være flott jernspill og en brennhet putter klart han likevel gå de første tre hullene to under par.
Da nordmannen også fikk på plass treffsikkerheten fra tee, så kom birdien på løpende bånd.
Tre strake birdier på hull 6, 7 og 8 førte han raskt opp på en delt 5. plass. Før rundens sjette birdie kom på hull 11.
Etter en sur bogey på hull 12 slo 24-åringen tilbake på det 15. hullet etter å ha satt en ni meters putt for birdie.
Men Hovland hadde enda mer på lager. Igjen så senker han en lang putt på det 16. hullet for nok en birdie.
Hovland avsluttet også like med nok en birdie, rundens niende på det 18.
Han hadde marginene på sin side derimot. Andreslaget var ikke mange meteren fra å ende opp i vannet. Noe Hovland hadde gjort dagen før under Pro-Am-turneringen.
– Jeg var ikke helt sikker på hva lengden for å legge seg opp var. Så jeg tenkte at jeg bare drar opp en 3-wood og bare fyrer den rett på green, sier Hovland med et smil før han fortsetter:
– Jeg gjorde det samme på Pro-Am-turneringen i går og da slo jeg den rett i vannet. Jeg siktet litt mer til høyre i dag, selv om jeg traff den litt med tåa på kølla så holdt det akkurat heldigvis, sier han.
Han gikk dermed åpningsrunden på 64 slag og er perfekt posisjonert før de resterende rundene.
Hovand slår ut grytidlig fredag morgen for sin andre runde. 4:30 slår Hovland ut på runden.
Saken fortsetter under videoen.

Ser tilbake på Hovlands store blunder: – Folk var jævlig forbanna på oss

Slått tilbake

Norges andre spiller i turneringen, Espen Kofstad, fikk en tung start på sin runde. En dobbelbogey på hull 11 og en bogey på hull 12 betydde at 34-åringen falt utenfor topp 100 på leaderboarden.
Men nordmannen slo sterkt tilbake. Han fulgte opp med birdie på hull 13, før han gjorde en eagle på hull 2 og en ny birdie på hull 4.
Det kom derimot en bogey på hull 6, som førte Kofstad tilbake på par for turneringen. Han ligger på en foreløpig 77. plass.
– Litt startvansker i dag, har ikke spilt golf ute siden Sør-Afrika i slutten av november så var ganske rusten på banespillet. Alt i alt er jeg ganske fornøyd med innsatsen, sier Koftstad til Discovery.
Kofstad slår ut på sin andre runde kl. 5:40 i morgen.
Abu Dhabi HSBC Championship
Forbannet Hovland etter mental svikt på det siste hullet: – Fortsatt helt med
22/01/2022 PÅ 13:04
Abu Dhabi HSBC Championship
Hovland om vindtrøbbelet: – En tøff dag i dag
21/01/2022 PÅ 15:43