Hull tre og hull 15 er nok to hull Viktor Hovland kommer til å ergre seg over en stund. En trippelbogey på det tredje og en dobbelbogey på det 15 ble for mye å overkomme for den norske golfstjernen som måtte se at seieren i Abu Dhabi røk på den siste dagen.
Hovland endte turneringen i Abu Dhabi på en delt fjerdeplass, åtte slag under par. Fjerdeplassen gir 24-åringen ca. 3,2 millioner kroner i premiepenger.
– Han blir jagende etter den trippelbogeyen som kommer på hull tre. Jeg synes han retter opp den fint og jobber seg tilbake og er helt med når han går ut på de siste ni. Det er rett og slett en utrolig vanskelig flaggplassering og han misser på feil sted på green. Han får det vanskeligste slaget han kunne få der også velger han nok ikke det tryggeste alternativet heller. Seiershåpet forsvant i stor grad der, oppsummerer Discoverys golfekspert Marius Thorp Hovlands runde før han legger til:
Abu Dhabi HSBC Championship
Forbannet Hovland etter mental svikt på det siste hullet: – Fortsatt helt med
22/01/2022 PÅ 13:04
– Det blir nok en fjerdeplass med bismak tror jeg. Han vil nok ikke være fornøyd med seg selv, men alt i alt viser han igjen at uavhengig av hvor han spiller så er han nesten alltid med å kjemper i toppen.
Belgiske Thomas Pieters vant turneringen på ti slag under par etter å ha gått en stabil runde på par på siste dag.

– Sånn skal det ikke være

Hovland hadde fortalt til Viasat-kommentator Joakim Mikkelsen i løpet av uken at han ikke var spesielt fornøyd med greenene i Abu Dhabi. En misnøye som Thorp deler.
– Jeg synes ikke den pinneplasseringen på hull 15 er noe særlig jeg heller. Noen av greenene er så store og ondulerte at det blir helt berg-og-dalbane til tider på noen av puttene. Det slaget på 15 er bortimot umulig å få innafor én eller to meter. Sånn skal det ikke være, da blir det litt useriøst, forteller han.

Krisehull

Sisterunden i Abu Dhabi startet oppløftende for Hovland. Han åpnet med to strake par, men likevel klatret han på resultatlisten. Lederballen med Scott Jamieson, Shane Lowry og Thomas Pieters slet nemlig innledningsvis. Spesielt Lowry som gjorde en trippelbogey på det første hullet.
Hovland tok innpå og klatret opp til en tredjeplass i turneringen, men det skulle bli et kortvarig opphold. For på Hovlands tredje hull gikk alt galt for nordmannen.
Han slo ballen ut til venstre på utslaget, et desto dårligere andreslag som ender opp i ørkensanden langt over greenen blir fulgt opp av et tredjeslag som bare går drøye fem meter og rett i bunkeren.
I alt bruker Hovland hele sju slag på å få ballen i hullet og ender opp med en trippelbogey på hull tre.
Han falt fra en tredjeplass ned til en delt 13. plass og hadde havnet hele fem slag bak belgiske Pieters som ledet turneringen på det tidspunktet. Håpet om seier i turneringen virket å være over allerede etter tre hull for golfstjernen fra Ekeberg.
Saken fortsetter under videoen.

Her gjenopplever Hovland sitt eget raseriutbrudd: – Det kokte over

Mesterlig comeback

Men nordmannen stablet på beina et mesterlig comeback. Birdie på hull fem tente håpet og med en fantastisk eagle på hull sju var han helt med i seierskampen igjen, og tilbake på scoren han startet runden på.
Hovland gjorde birdie igjen på par fem hullet det 11. og gikk til ni under par. Lederen Pieters presterte å treputte på samme hull og gjorde bogey. Dermed var luken mellom Hovland og Pieters bare ett slag etter at den på et tidspunkt tidligere på runden var på hele fem slag.
Hovland var nærme birdie på flere anledninger, men klarte ikke å sette noen av puttene.

Ny kollaps

Så kollapset nordmannen igjen. Han lå inne på greenen på to slag på hull 15, men når han velger å chippe ballen for å komme seg over en kul på greenen så går det galt.
Ballen forsvant av greenen og han måtte chippe seg tilbake. Heller ikke den chippen er god og gikk for langt og han fikk en vanskelig putt ned bakken til hullet. Han toputtet fra der og måtte konstatere at det ble en dobbelbogey og at seieren var utenfor rekkevidde.
«Helt sjukt, så jævla dårlig» kommer det fra Hovland etter den dårlige chippen fra green.
– Han velger et slag hvor han lett kan treffe ballen tykt og slå den et par meter for langt, som han gjorde, også lander den i nedoverbakke og spretter over green. Han spiller på litt små marginer, men han tenker at det er det slaget som er best egnet til å komme nærme. Men det slaget er også det slaget med størst risiko, forteller Thorp.
– Hadde han valgt å chippe ballen dersom hans vanlige caddie, Shay Knight, hadde vært med denne turneringen?
– Jeg tror fortsatt at Viktor hadde valgt å chippe, men jeg tror Shay hadde hatt enda bedre oversikt enn han som bærer bagen denne uken. Han ville kanskje ha gitt han en liten «heads up» på at han må misse kort på andreslaget, sier Thorp.
Hovland avsluttet runden med en birdie på det siste hullet for en runde på 72 slag som ga en fjerdeplassen til slutt.
Denne ukens turnering var den første etter nyttår og andre for sesongen på DP World Tour (tidligere Europatouren) og er en del av «Rolex Series» som er en serie med turneringer på DP World Tour som gir ekstra poeng og større pengesummer.
Som vinner av turneringen stakk Pieters av med en premiesjekk på hele 11,8 millioner kroner.
Hovland stiller til start allerede neste uke. Da skal han spille Slync.io Dubai Desert Classic, hvor det kan virke som han vil få inn kompisen som caddie for turneringen.
Abu Dhabi HSBC Championship
Hovland om vindtrøbbelet: – En tøff dag i dag
21/01/2022 PÅ 15:43
Abu Dhabi HSBC Championship
Brutal vind gjorde det vanskelig for Hovland: – Spiller på defensiven hele tiden
21/01/2022 PÅ 08:24