Følg PGA-touren på discovery+
Han gikk runden på 70 slag, to slag under par. Han ligger på en delt fjerdeplass før sisterunden, tre slag bak Scott Jamieson fra Skottland som leder på 11 slag under par.
Før det siste hullet lå Hovland på ni under par. Han lå inne på green på hull 18 og hadde en god mulighet for å gjør birdie. Det ville sendt han til ti under par og gitt en delt andreplass før sisterunden.
Abu Dhabi HSBC Championship
Seieren glapp for Hovland etter to katastrofehull: – Vil ikke være fornøyd med seg selv
23/01/2022 PÅ 13:08
Men golfstjernen fra Ekeberg klarte å treputte fra ca. tre meter og måtte gå av greenen med en irriterende bogey.
Det var en tydelig frustrert Hovland som ristet på hodet etter den mentale svikten.
Det er såvidt at mikrofonen plukker det opp, men man kan høre at vanligvis så sindige Hovland kommer med aldri så lite «faen» etter han har gått forbi tilskuerne på hull 18 og er helt klart misfornøyd med hvordan han avsluttet runden.

– Fantastisk lengdekontroll

Discoverys golfekspert Marius Thorp oppsummerer Hovlands runde slik:
– Var vel ikke noen topp runde, men synes han holdt det bra sammen lenge og gjorde mye bra. Så klart litt sur avslutning, men han er fortsatt helt med i toppen.
Thorp tror den svikten på siste er ute av systemet kjapt. Samtidig er han imponert over Hovlands kontroll på lengdene på puttene på dagens runde.
– Den er borte relativt raskt. Jeg synes han satt seg selv i gode posisjoner på utslagene og har fantastisk lengdekontroll på greenene. Storspillet fra torsdagen er ikke langt unna, så alle muligheter i morgen.
Duoen Shane Lowry og Thomas Pieters deler andreplassen på ti under par før siste dag av turneringen.

Solid runde

Viktor Hovland startet tredjerunden i Abu Dhabi bra med en birdie allerede på det andre hullet. Så følger fem strake par, hvor han var nærme birdies ved flere anledninger, men måtte ta til takke med par.
På det åttende hullet derimot kom rundens andre birdie og han rundet de første ni hullene to slag under par.
De siste ni hullene startet ikke bra, med en bogey på hull 10. Men nordmannen svarte på direkten med birdie på hull 11.
Rundens fjerde birdie kom på hull 15. Han hadde også gode birdiemuligheter på både hull 14 og 16, men klarte ikke å sette puttene.
Dessverre for det norsk golfesset fikk runden en litt sur ettersmak med treputten på siste hullet. Til tross for bogeyen på siste gikk Hovland en solid tredjerunde og seieren er fortsatt innen rekkevidde for nordmannen.
Hovland går ut på sisterunden i nest siste gruppe i morgen. Han går ut kl. 8.40 sammen med spanske Rafa Cabrera Bello og indiske Shubhankar Sharma.
Abu Dhabi HSBC Championship
Hovland om vindtrøbbelet: – En tøff dag i dag
21/01/2022 PÅ 15:43
Abu Dhabi HSBC Championship
Brutal vind gjorde det vanskelig for Hovland: – Spiller på defensiven hele tiden
21/01/2022 PÅ 08:24