Populære sporter
All sport
Vis alt

Brutal vind gjorde det vanskelig for Hovland: – Spiller på defensiven hele tiden

Joakim Opphus

Oppdatert 21/01/2022 klokken 11:30 GMT+1

Ekstreme vindforhold gjorde det vanskelig for spillerne på andrerunden i Abu Dhabi HSBC Championship. Viktor Hovland gikk runden to slag over par.

Viktor Hovland

Foto: Getty Images

Nordmannen deler fortsatt andreplassen til tross for at han gikk runden over par. Eneste mann som er foran Hovland på leaderboarden er skotske Scott Jamieson, men skotten har ikke startet på sin runde enda og prøvd seg på de ekstreme forholdene på Yas Marina-banen i Abu Dhabi.
– Det var en tøff dag i dag. Jeg skulle gjerne satt noen flere putter og jeg tror jeg kunne gått under par. Men det var veldig vanskelig når det blåser så mye som det gjorde.
– Hva var vanskeligst i dag?
– Når det er en del flaggplasseringer langt bak på green og det er mye å lande på kort og det er så mange nyanser og faktorer ved hvert slag. Så du spiller på defensiven hele tiden. Det var en ordentlig slitedag, forteller Hovland til DP World Tour etter runden.
Som meldt på forhånd var det vanskelige spilleforhold som ventet spillerne på dag to av Abu Dhabi HSBC Championship. Vinden er forventet og fortsette utover dagen og det vil ikke bli enklere for spillerne som ikke har startet sin runde enda.
I motsetning til åpningsrunden hvor flere spillere tok vare på gode spilleforhold og gikk lave scorer, ble det mer en kamp for å gå runden på par på dag to.
Hovland forteller også om forbedringene han har gjort til nærspillet sitt som er hans svakeste side som golfspiller. Et nærspill som ble testet i dag, da det var utfordende og ende på greenene på dagens runde.
– Det er ikke rett frem. Du tar på en måte ett skritt frem, ett skritt tilbake, også tar du plutselig to skritt frem og jeg føler at på de siste månedene så har jeg tatt noen steg fremover. Jeg begynner å få mer selvsikkerhet. Det neste handler om å gjøre det konsekvent på trening og deretter i turneringer, sier Hovland.

En kamp for par

Hovlands runde startet ikke optimalt. Han gikk de første fire hullene én over par etter å ha gjort to bogeys på hull 11 og 13 og en birdie på hull 12.
Så følger det sju strake par, før rundens tredje bogey kommer på det tredje hullet. Hovland måtte flere ganger sette parputter med en god del lengde for å holde seg inne i seierskampen.
24-åringen avsluttet runden med seks strake par for en runde på 74 slag. Han ligger på en foreløpig andreplass, men mange spillere har ikke startet sin runde enda.
Espen Kofstad spiller også denne ukens turnering i Abu Dhabi. Men dessverre for Oslo-golferen så blir det ikke flere runder for hans del. Han gjorde fem bogeys på runden og falt ned til fem over par totalt. Det holder ikke til å klare cuten som for øyeblikket ligger på én over par.
– Det blåste bra i dag. To måneder inne på grunn av karantene og diverse var ikke optimale forbredelser. Får bare trene på, forteller han til Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame