Populære sporter
All sport
Vis alt

Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 06/12/2022 klokken 13:34 GMT+1

Etter straffetapene i EM i 2020 og VM i 2016, bestemte Spania-treneren seg for å ta grep.

Spanias landslagstropp

Foto: Getty Images

Følg sykkel, golf og tennis på discovery+ og Eurosport.no
For å unngå samme skjebne som i tidligere store mesterskap, ga Spania-trener Luis Enrique troppen sin en uvanlig oppgave. Det skriver blant annet Reuters.
– For rundt ett år siden sa jeg til dem at de hadde hjemmelekse før VM. De måtte ta minst 1000 straffespark før de kom hit, fortalte Enrique på pressekonferansen før åttendedelsfinalen.
Skuffelsene etter straffetapene i både EM i 2020 mot Italia og VM i 2016 mot vertslandet Russland ga grobunn for Enriques hjemmelekse til mannskapet.
– Jeg er sikker på at de alle gjorde hjemmeleksen sin. Straffekonkurranser er ikke et lotteri. Utfallet kommer ikke bare an på hell. Å ta et straffespark i de omstendighetene er et øyeblikk med enormt press, sa han og la til:
– Derfor må teknikken og dyktigheten sitte. Selvfølgelig kan du ikke gjenskape presset på trening, men du kan bli bedre til å ta straffer.
Hjemmeleksen har allerede vist seg verdifull – «La Roja» sin første straffe i årets VM ble satt sikkert av 22-årige Ferran Torres i 7-0-seieren mot Costa Rica.
– Hvis du har trent på straffer 1000 ganger, er det øyeblikket med press et øyeblikk for å vise frem at du kan holde hodet kaldt og ta straffen slik du selv har bestemt. Det sier mye om hver spiller. Hvordan du takler presset, kan både trenes opp og håndteres, forklarte treneren.
Tirsdag møter Spania Morocco i åttendedelsfinale. Nord-Afrikanerne avsluttet gruppespillet som vinnere av gruppe F, foran Belgia og Kroatia.
Spania tok seg videre til utslagsrundene i VM etter å ha kapret andreplassen i Gruppe E, bak gruppevinner Japan. Med en seier, en uavgjort og ett tap, tok spanjolene andreplassen foran gruppetreer Tyskland.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame