Kane-straffebom ble skjebnesvanger − Frankrike klar for ny VM-semifinale

Oppdatert 10/12/2022 klokken 22:11 GMT+1

Harry Kane hadde allerede satt et straffespark da han fikk muligheten til å utligne til 2-2 på straffe seks minutter før full tid. Kane blåste forsøket over, og etter at Frankrike holdt ut på tampen, tok de seg til VM-semifinale.

Harry Kane etter straffemissen.

Frankrike-England 2-1 (1-0):
Regjerende mester Frankrike er klar for semifinale i fotball-VM etter en dramatisk kamp mot England. England-kaptein Harry Kane bommet på straffe i 1-2-tapet.
Etter først å ha utlignet fra straffemerket like etter pause, fikk Kane på ny sjansen til å utligne til 2-2 fem minutter før slutt. Der sviktet den vanligvis så sikre Kane da han blåste ballen over mål.
Dermed førte målene til Aurelien Tchouameni og Olivier Giroud franskmennene til semifinale mot Marokko. Den kampen spilles onsdag klokken 20.
Aurelien Tchouameni scoret sitt første VM-mål med en suser etter et kvarters spill, før det var han som laget straffesparket som Kane scoret på like etter hvilen. Etter 78 minutter stanget Giroud ballen i mål og ble matchvinner etter Kanes straffebom.
Giroud ble tidligere i mesterskapet mestscorende for det franske landslaget gjennom tidene. Nå har han 54 mål.
Kampen var svært jevn og begge lag skapte enorme muligheter. Til slutt var det «Les Bleus» som kunne juble for avansement.

Jakter ny tittel

Regjerende mester Frankrike søker å bli det tredje laget til å forsvare en VM-tittel. De vil være klare favoritter mot Marokko, men afrikanerne har overrasket mange på veien til en sensasjonell semifinale.
Kun Italia (1934 og 1938) og Brasil (1958 og 1962) har greid å forsvare en VM-tittel tidligere.
England vant sitt eneste VM-trofé på hjemmebane i 1966. Heller ikke i 2022 brytes tørken. England og Frankrike har en svært lang historie og lørdagens kamp var landenes 32. møte siden det første oppgjøret 10. mai 1923.

Drama

Etter en jevn åpning lå ballen i mål etter 17 minutter. Tchouameni fikk tid utenfor 16-meteren og hamret ballen i nettet. Etter målet skapte England flere farligheter i 1. omgang. Blant annet ropte de på straffe da Kane gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre.
Like etter pause fikk de utligningen. Bukayo Saka driblet seg fri i feltet og ble taklet av Tchouameni. Fra krittmerket var kaptein Kane sikker.
England fikk en ny straffe kun få minutter etter Girouds ledermål, men denne gang greide ikke Kane å overliste Tottenham-kamerat Hugo Lloris og banket ballen langt over.