Populære sporter
All sport
Vis alt

Holdt krisemøte i natt etter «VM-forbudet»

Even Lübeck

Oppdatert 25/11/2022 klokken 09:35 GMT+1

De sju europeiske forbundene som ble stoppet av FIFA fra å bære OneLove-kapteinsbindene i VM hadde et krisemøte i natt for å kordinere eventuelle framtidige aksjoner.

OneLove-kapteinsbind

Foto: Getty Images

En av de største snakkisene så langt under fotball-VMs innledende uke har vært striden mellom FIFA og de syv europeiske forbundene som hadde planlagt å bære det regnbuefargede kapteinsbindet med OneLove-tekst på.
Land som Danmark, England, Belgia og Tyskland hadde alle planer om å bruke kapteinsbindet, men i vertslandet Qatar kan homofili straffes med fengsel i opptil sju år.
Og så sent som mandag satte imidlertid Det internasjonale fotballforbundet (FIFA\) foten ned og truet med sportslige sanksjoner ved bruk av kapteinsbindet. Det fikk samtlige land til å skrinlegge planene. I etterkant har reaksjonene vært sterke.
Flere har uttrykt skuffelse over at ingen har våget å trosse Fifa, og Tysklands fotballforbund (DFB) mistet tirsdag en stor sponsor på grunn av det. Tysklands, Danmarks og Norges fotballforbundet har rettet hard kritikk mot FIFA i etterkant, og utenom de fem landene er også Norge og Sverige med i One Love-kampanjen.
Nå skriver New York Times-journalisten Tariq Panja at de sju landene har holdt et krisemøte i natt.
På møtet skal de ha diskutert spørsmålet rundt bruken av det omstridte kapteinsbindet, samt for å koordinere eventuelle fremtidige aksjoner.
Sverige deltok ikke på møtet, ifølge Expressen.
Under VM i Qatar vil Eurosport og CNN ha et redaksjonelt samarbeid for å dekke VM på og utenfor banen ettersom både Eurosport og CNN er en del Warner Bros. Discovery.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame