Populære sporter
All sport
Vis alt

FIFA Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania

Adrian Nordvik

Oppdatert 02/12/2022 klokken 19:44 GMT+1

FIFA sier at VAR-dommerne brukte mållinjeteknologi for å bekrefte at ballen var i spill da Japan scoret seiersmålet mot Spania og gikk videre i fotball-VM.

Japan's forward #09 Kaoru Mitoma (L) crosses the ball for his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Japan and Spain at the Khalifa International Stadium in Doha on December 1, 2022.

Foto: Getty Images

Ao Tanaka tuppet ballen i mål etter 51 minutter i torsdagens oppgjør, men situasjonen i forkant har skapt diskusjoner i fotballmiljøet. Flere har reagert og ment at Kaoru Mitoma ikke rakk ballen nede ved dødlinja før han slo den videre. Argumentet har derfor vært at seiersmålet aldri burde blitt godkjent.
Fredag sier Det internasjonale fotballforbundet at teknologi ble brukt for å bekrefte at ballen var i spill på pasningen som førte til målet.
«Japans andre mål i 2-1-seieren over Spania ble sjekket av VAR for å finne ut om ballen var utenfor banen. VAR-dommerne brukte mållinjeteknologi for å sjekke om ballen var delvis inne», heter det i en uttalelse.
«Andre kameravinkler kan gi et uriktig bilde, men ut ifra bevisene var ballen aldri ute av spill», skriver Fifa videre.
Med seieren ble Japan gruppevinner og møter Kroatia i åttedelsfinalen.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame