Costa scoret med kneet da Spania slet seg til 1-0 over Iran

Publisert 20/06/2018 klokken 22:12 GMT+2

Diego Costa blokkerte et klareringsforsøk og scoret med kneet da Spania slo Iran 1-0. Dermed er Spania og Portugal i delt ledelse i gruppe B i fotball-VM.

Diego Costa feirer etter scoring

Noen timer etter at Cristiano Ronaldo stanget inn sitt fjerde VM-mål da Portugal slo Marokko 1-0, scoret Costa sitt tredje på mindre elegant vis. I det 53. minutt fikk han et framspill fra Andrés Iniesta og prøvde å vende, men mistet kontroll over ballen. Ramin Rezaeian prøvde å klarere, men sparket ballen i Costas kne så den spratt inn i mål.
Iran hadde inntil da prøvd å forsvare seg til ett poeng, men begynte å sette Spanias forsvar på stadig større prøver og viste at man ikke trenger å hete Ronaldo for å gi Sergio Ramos og co. problemer. I noen sekunder trodde Saeid Ezatolahi også at han hadde utlignet.
Han nådde et frispark ved lengste stolpe, men ballen spratt ut i feltet. Brøkdelen av et sekund senere fikk russlandsproffen (Amkar Perm) ballen tilbake og sendte den mellom beina på David de Gea.
Han rakk å juble sammen med lagkameratene nede i hjørnet et halvt minutt før iranerne ble oppmerksomme på at dommeren sto med hånden i været. Det var vinket for offside da Ezatolahi fikk ballen tilbake, og VAR bekreftet at det var riktig avgjørelse.
Iran ga seg ikke, og Mehdi Taremi nikket over fra kort hold etter at Vahid Amiri slo en frekk tunnel på Gerard Piqué og la inn fra venstre.

Spenningen lever

Spania tok seieren som gjør at det er dødt løp på toppen av tabellen. Spania og Portugal har begge fire poeng og 4-3 i mål, men Iran er bare poenget bak og vil med seier over Portugal i siste kamp være videre. Det blir en spesiell kamp for Irans portugisiske trener Carlos Queiroz.
Tross 73 prosent ballbesittelse i første omgang slet Spania med å komme til sjanser mot et iransk lag som la seg dypt og forsvarte seg med en femmer rett foran den bakre fireren. Spania fikk spille masse pasninger foran Irans forsvar, men straks de prøvde å ta seg gjennom ledd ble de omringet av motspillere og frarøvet ballen.
På overtid i første omgang kom David Silva til en avslutning som var Spanias beste sjanse spå langt, men Morteza Pouraliganji kom i veien og styrte det velrettede skuddet til corner.
Spania trengte ikke å vente så lenge på sjansene i annen omgang. Før det var spilt fem minutter var Piqués nikk på hjørnespark blokkert rett foran streken. Sekunder senere kom Sergio Busquets til skudd i returrommet og tvang keeper Ali Beiranvand til en kjemperedning.

Tvunget fram

Iran svarte med Karim Ansarifards suser i nettveggen da Sergio Ramos nikket et langt innkast ut i feltet. Ballen gikk ti centimeter utenfor mens David de Gea sto midt i mål.
Det fikk kanskje Irans spillere til å forstå at også de kunne angripe, og Spanias ledermål rett etterpå tvang dem til å gjøre det.
Spania mistet grepet etter scoringen, men kunne ha punktert kampen. Etter et smart cornertrekk i det 70. minutt var det nesten utrolig at det ikke ble mål. David Silva la ballen ut til Sergio Ramos, som skjøt, og inne ved streken var det full mølje da tre spanske spillere prøvde å sparke ballen inn i kamp mens keeper og to forsvarere prøvde å holde den ute.
Det endte med iransk frispark, men det var Spania som skulle juble til sist i Kazan.