Den sene norske utligningen innebar at Spania ga bort sine første poeng i EM-kvalifiseringen. Med seier ville mannskapet til Robert Moreno ha sikret billetten til sluttspillet neste sommer, men nå må det poeng til også mot Sverige tirsdag.
Det hersker liten tvil om at spanjolene vil innløse EM-billetten, men spanske medier er mer kritiske til hva laget kan utrette der. Kaptein Sergio Ramos og hans lagkamerater var langt fra overbevisende på Ullevaal.
– En svak kamp av Spania og et svakt resultat av en spillertropp som ikke klarte å kontrollere kampen på noe tidspunkt, skriver storavisen Marca dagen derpå.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Den kaller videre lagets prestasjon i Oslo langt fra er synonym med et lag «som aspirerer til å utrette noe stort i EM 2020».
Marcas journalister påpeker også at den ferske landslagssjefen Moreno langt på vei har nådd sitt første mål i form av å sikre EM-billetten, men:
– Senere vil han gå i gang med det som virkelig er vanskelig, å forvandle dette laget til et landslag som kan vinne tittelen.
En annen stor spansk avis, Mundo Deportivo, påpeker i sine spalter at landslagssjef Moreno sendte et historisk spansk lag på banen på Ullevaal lørdag. Aldri tidligere har spillerne i startoppstillingen kommet fra 11 forskjellige klubber.
Avisens journalist skriver videre at Spania «fortjente å vinne», men at det norske laget kjempet til siste slutt.
Den spanske stopperkjempen Sergio Ramos satte spansk rekord i antall landskamper lørdag. Han har nå representert hjemlandet 168 ganger. Real Madrid-profilen hadde samtidig ikke sin beste dag på jobben.
– Det var paradoksalt at Albiol var den beste midtstopperen på Ramos sin store dag, skriver Mundo Deportivo og kaller videre Albiols prestasjon «strålende».
(©NTB)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53