Tyrkia - Norge 1-1 (1-1)
Premisset var klart: Norge burde ha poeng, helst tre mot Tyrkia i Istanbul. Før kampen lå Norge to poeng foran kveldens motstander. Med seier ville det bli ren gruppefinale mot Nederland i november, men det så lenge ut til å ryke før det i det hele tatt hadde startet.
– Det var en tøff kamp, men jeg synes vi løser det meget bra. Vi fikk en i trynet i starten, men det knekker ikke oss, sier Kristian Thorstvedt til TV 2 etter kampen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 KLOKKEN 22:40
Han forteller at han måtte ty til Youtube da han fikk beskjed om å være spiss i nøkkelkampen.
– Det kan passe meg å være falsk nier. Så litt Firmino før kampen for å hente litt inspirasjon, sier Thorstvedt med et lurt smil.
Thorstvedt scoret i etterkant av en dødball, æren gir han til Norges nye dødballtrener Cueva.
– Vi har fått inn en dødballtrener her, og da skulle jeg lure på bakerste, så den er fra tegnebrettet, fortsetter målscoreren.
Norge fikk en verst tenkelig start på oppgjøret i Istanbul. Birger Meling fikk ballen nede ved eget hjørneflagg. Backen slo knallhardt opp til forsvarskollega Andreas Hanche-Olsen. Midtstopperen fikk en dårlig berøring, og det utnyttet Cengiz Ünder. Kantspilleren kom seg forbi Stefan Strandberg, og alene med Ørjan Nyland trillet han ballen til siden hvor Kerem Akturkoglu enkelt trillet ballen i det åpne målet.
Etter scoringen kom Norge inn i en god periode. Ståle Solbakkens menn jobbet som elleve galeislaver, og presset frem feil fra tyrkerne. Kristian Thorstvedt kom til en avslutning, Moi en annen, men Cakir hadde god kontroll.
LES OGSÅ: Tapte dødballkampen mot gruppelederen
Fem minutter før pause dukket derimot kveldens spiss opp. Norge tok et kort hjørnespark. Ødegaard slo inn. Hanche-Olsen headet ned innlegget. På bakerste stolpe dukket Kristian Thorstvedt opp, og sønn av Siv var sikker alene med Cakir! Etter en kort VAR-sjekk kunne Solbakken konkludere: De var like langt i Istanbul, fem minutter før hvilen.

Den 12. mann: Rasisme-spesial: – Null til overs for!

Tyrkia var nærmest i åpningen av den andre omgangen. Vertene kom med tre mot fire på en kontring, men avleveringen fra Cengiz Ünder ble for upresis, og Hanche-Olsen fik ryddet unna.
Tyve minutter ut i den andre omgangen fikk Morten Thorsby gult kort, noe som betyr at han mister mandagens kamp mot Montenegro.
Norge styrte kampen i sluttminuttene, og jaget for vinnermålet med Veton Berisha på topp, men slet med å komme til avlsutninger, men langt ute på overtid. Da gikk det et gisp gjennom hjemmepublikumet.
Fem minutter på overtid holdt det på å gå for Norge. Martin Ødegaard slo inn fra venstre. Innlegget var meget godt slått. På bakerste stolpe stupte Moi inn, men headingen gikk utenfor målet. For en sjanse.
Men det ble 1-1 og Norge ligger som gruppetoer, to poeng bak Nederland, og to poeng foran dagens motstander Tyrkia.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 KLOKKEN 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 KLOKKEN 18:40