• Se Molde - Rosenborg søndag fra klokken 19:00 på discovery+
Nederland - Norge 2-0
– Vi gjør et helhjerta forsøk, men skuffelsen er stor. Det er den.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
Det sa Ståle Solbakken til TV 2 etter at Nederland ble for sterke i Rotterdam. Landslagssjefen valgte å samle hele laget ute på banen etter kampen, både for å støtte og trøste skuffende norske spillere etter tapet.
– Mange er i følelsenes vold. Noen gråter, noen er forbanna, de reagerer på forskjellige måter. Det er viktig å gi en slags analyse av hva som faktisk skjedde her, forklarer Solbakken på pressekonferansen like etterpå.
Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud likte grepet til Solbakken godt.
– Det er alltid veldig viktig å få alle samlet rett etter kampen og oppsummere kort. Det er spillerne som har hatt de største forventingene og dette er spillere som har gått «all in» for dette i lang tid. Det er veldig viktig at han gjør dette, og jeg liker det godt, sier Discovery-eksperten.

Utnyttet ikke dødballene

Med 2-0 til de oransje på de Kuip og 2-1-seier til Tyrkia over Montenegro i Podgorica, endte Norge til slutt på en tredjeplass i gruppe G. Tapet for Nederland var Norges første tap i kvalifiseringen siden Tyrkia vant komfortabelt 3-0 på Estadio La Rosaleda i Malaga 27. mars.
Kvaliken ble ikke avgjort tirsdag kveld, men med seier over Nederland kunne Norge – i beste fall – ha vunnet gruppen. Her spilte rett og slett kvalitetsforskjellen inn på de Kuip.
– Det å reise til Nederland for å kjempe om et godt resultat er i utgangspunktet en fryktelig vanskelig oppgave, så det er ikke overraskende at det blir som det blir. Samtidig er det litt skuffende at Norge ikke klarte å produsere flere kontringer, og ikke minst at vi ikke klarte å utnytte dødballene godt nok, meddeler ekspert Skullerud.
Nettopp det siste poenget er også noe Solbakken trekker fram etter kampslutt.
– Vi mangler ro med ballen og utnytter ikke de dødballene vi får. Vi er ikke dyktige nok i den siste fasen av banen, sa han til TV 2.
Saken fortsetter under videoen.

– Tror ikke Knutsen får et bedre tilbud ute i Europa

Fornuftig inngang

Ståle Solbakken fortalte at han var godt fornøyd med de første 75 minuttene, men at de ikke klarte å stå i mot da det åpnet seg opp i sluttminuttene.
Det synet deler også Tor Ole Skullerud.
– Inngangen til kampen er veldig fornuftig. Vi var nødt til å være til stede, og det gjorde vi bra. Går sikkert an å pirke på småting, men vi hadde helt grei kontroll, sier fotballeksperten, før han fortsetter:
– Jeg teller vel tre-fire ordentlige sjanser til Nederland, og det må du regne med. Nederland turte ikke å ta alle sjansene de heller, ettersom et uavgjort resultat kunne ha endret deres posisjon i gruppa.

Tror på EM-deltakelse

Neste gang Norge får muligheten til å kvalifisere seg til et gruppespill i et internasjonalt mesterskap er VM i Tyskland i 2024.
– Jeg er 100 prosent sikker på at vi kommer til å være med i Tyskland om vi fortsetter med det vi har begynt på, sa en optimistisk Solbakken til TV 2 etter kampen i Nederland.
– Ståle viser en herlig offensivitet når han sier det like etter denne kampen. I EM er det nesten dobbelt så mange lag som skal med, så store muligheter der, understreker Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud.
Også Birger Meling tror på EM-deltakelse.
– Jeg er helt sikker på at dette laget skal til EM (i 2024), sier Meling på pressekonferansen etter kampen.
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40
VM-kvalifisering
Ingen van Gaal på sidelinjen mot Norge
16/11/2021 PÅ 15:12