Tirsdag møtte landslagssjef Ståle Solbakken og stopper Stefan Strandberg pressen i forkant av Norges ettermiddagstrening på Ullevaal stadion.
Det har vært en smått utrolig oppladning til den særdeles viktige kampen mot Tyrkia for den norske gjengen, for sentrale spillere har – på rekke og rad – måttet trekke seg fra troppen grunnet skade. Senest mandag kom bekreftelsen på at Erling Braut Haaland ikke rekker kampene, i tillegg til at spillere som Andrè Hansen, Joshua King, Sander Berge, Aleksander Sørloth, Kristoffer Ajer, Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Mathias Normann er uaktuelle.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
Nye fjes har derfor dukket opp de siste dagene, deriblant Strømsgodset-keeper Viljar Myhra som kom inn da Per Kristian Bråtveit måtte kaste inn håndkleet. I helgen ble også Molde-spiss Ohi Omoijuanfo hentet inn, sammen med Julian Ryerson og Iver Fossum.
– Det har vært litt som første skoledag. Mange nye ansikter å forholde seg til, så vår oppgave nå er å ta de nye spillerne godt imot og gi dem en trygghet i gruppa. Jeg håper og tror at det bare er å komme og spørre oss om ting. Døren vår er alltid åpen, sier Stefan Strandberg på tirsdagens pressetreff.
Med Joshua King og Sander Berge ute for Norge, har Stefan Strandberg nå blitt innlemmet i kapteinsteamet.
Se hvilken ellever ekspertene mener Norge burde stille med her. Saken fortsetter under videoen.

Denne landslagselleveren mener ekspertene at Solbakken bør velge

«The main man»

Joshua King, Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth er tunge forfall på topp for Norge, og dermed er alt lagt til rett for at en Eliteserie-spiller starter som spiss for Norge mot Tyrkia. Sannsynligheten for at Veton Berisha er blant de 11 er stor, og den energiske Viking-spissen høster lovord fra Solbakken før tirsdagens treningsøkt.
Samtidig er landslagssjefen klar på at han ser forskjell på Berisha i Viking og den versjonen han så av spissen i Brann i 2019.
– Veton er en spiller som liker å være «the main man», og det får han også være i Viking. I Brann virket det ikke helt som at han kom helt til sin rett, så det er en tydelig forskjell på han nå og som Brann-spiller noen år tilbake, sier Solbakken om spilleren som nå står med 15 mål på 19 spilte kamper i Eliteserien.
27-åringen fra Egersund forlot Viking til fordel for utlandet og Greuter Fürth i Tyskland i 2015, før han i 2017 prøvde lykken i østerriske Rapid Vienna. Istedenfor å reise videre i det store utland, vendte Berisha hjem – denne gangen til Brann og Bergen i 2019.
Grunnen til at den målfarlige spissen ikke befinner seg i en stor utenlandsk liga, tror Ståle Solbakken handler om marginer.
– Han spiller i en posisjon der det er snakk om ørsmå marginer, og disse marginene kan være med på å forme suksessen til en spiss, understreker landslagssjefen.

Thorstvedt-smell

Ståle Solbakken og resten av troppen har, inkludert tirsdagens økt, tre dager med trening før det braker løs i Istanbul fredag kveld. Mandagen etter tar Norge imot Montenegro på Ullevaal stadion.
Landslagssjefen og resten av teamet skal bruke de neste dagene på å finsikte startelleveren som skal opp mot Tyrkia.
– Vi har noen «issues» når det gjelder hva vi lander helt på. Vi har skrelt det ned til et par alternativer, og så gjelder det å få den gode følelsen, sa Solbakken og la til at onsdag blir en nøkkeldag med trening i full fart, sier han.
En angrepsspiller manglet derimot på fellestreningen.
– Alle trener for fullt unntatt (Kristian) Thorstvedt, men han er ikke skadd. Han har fått en smell, så han deltar ikke på linje med de andre, informerer Solbakken.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: KBK-triumf, fantastiske Sverige og landslagsellever

UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53