Borussia Dortmund-spissen er ikke kvitt en lårskade. Den gjorde at han har stått over kamper for den tyske klubben den siste tiden. Landslagsforfallet har ligget i luften helt siden uttaket for en snau uke siden.
«Hei folkens, kjipt å ikkje bli klar til landskampane. Hadde gleda meg. Uansett, lykke til Norge», skriver måltyven på Twitter mandag.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
15 TIMER SIDEN
Oppgjøret mot Tyrkia spilles i Istanbul fredag, mens Montenegro er motstander i Oslo mandag.

Nei fra Dortmund

Mens den norske landslagsledelsen har holdt døra på gløtt for Haaland de siste dagene, har tonen vært en helt annen fra ledelsen i Borussia Dortmund.
Etter søndagens 2-1-seier over Augsburg i Bundesliga var sportssjef Sebastian Kehl tydelig på at Haaland blir værende i Tyskland.
– I utgangspunktet er alle klubber forpliktet til å frigi sine spillere (til landslagsspill red.anm.). Men Erling er for tiden skadd, har ikke kunnet spille for oss og vil heller ikke kunne delta på lagtrening de neste ukene, sa han til avisen Westdeutschen Allgemeine Zeitung.
Alle vet, ifølge Kehl, at Haaland gjør alt han kan for å være i stand til å spille enhver kamp. Men det er akkurat nå ikke mulig, ifølge Dortmund-toppen.
– Derfor tror jeg Norges Fotballforbund vil ha stor tillit til oss og til ham, sier Kehl.

Solbakken hadde håp

Landslagssjef Ståle Solbakken uttalte også søndag at han ikke kan regne med å ha Haaland disponibel.
– Vi regner også med at Erling er ute av troppen, men legene holder dialogen med klubben og har fortsatt et lite håp, sa han.
Også Joshua King, André Hansen, Alexander Sørloth, Sander Berge, Kristoffer Ajer, Mathias Normann, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson er uaktuelle til de kommende landskampene på grunn av skader.
Haaland er Norges store stjerne og av mange regnet som en av verdens fem beste spisser. Uten ham i troppen mister Norge en viktig dimensjon. Han har scoret tolv landslagsmål på bare litt over ett år.
Nederland og Norge er på topp i VM-kvalgruppen med 13 poeng etter seks av ti kamper. Tyrkia ligger på tredjeplass med elleve.
Dette er Haalands landslagsscoringer:
Østerrike (1-2, én)
Nord-Irland (5-1, to)
Romania (4-0, tre)
Luxembourg (1-0, én)
Nederland (1-1, én)
Latvia (2-0, én)
Gibraltar (5-1, tre)
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
21 TIMER SIDEN