• King mot Hummels: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Mandag er det duket for en knalltøff bortekamp når Norge gjester regjerende verdensmester Tyskland. Et tysk lag som knapt har en svakhet i laget, som har en enorm bredde og har full pott poengmessig og kan bli klare for VM.
Oppgaven virker umulig for Norge som for et år siden ble fullstendig rundspilt og ydmyket av et sterkt tysk lag på Ullevaal. Eurosports fotballekspert Henning Berg tror ikke Tyskland får like gode arbeidsbetingelser mot nordmennene nå under Lagerbäck slik de fikk i fjor under Per-Mathias Høgmo.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Norge er mye strammere i fisken nå under Lagerbäck. De er bedre organisert og mer disiplinerte. Mot Tyskland sist var ikke posisjonspillet til stede i det hele tatt. De hadde fysiske spillere som skulle kompensere det tyske volumet, men det klarte de ikke med dårlig posisjonsspill og dårlig samhandling, sier Berg til Eurosport.no.

– Det bør være plass til Omar Elabdellaoui

Den tidligere Lyn- og Lillestrøm-treneren tror det kan bli flere endringer på laget mot Tyskland. Siden det er såpass kort tid fra kampen mot Asjerbajdsjan tror han at det Lagerbäck velger en del nye og friske bein.
– Jeg hadde kanskje foretrukket to mer defensive kanter. Det bør være plass til Omar Elabdellaoui. Enten istedenfor Svensson eller om de to spiller på høyresiden. Linnes er en god spiller, har fart og er en god kontringspiller. Det kan være en god spiller. Birger Meling er en bedre defensiv back. Kanskje han starter denne kampen, sier Berg, og fortsetter:
– På midtbanen har Selnæs vært god i Frankrike. Det blir spennende å se ham her. Han er ikke den beste defensive spilleren, men han har en ro med ballen. Han kan tre igjennom den første pasningen i kontringsspillet, som kan bli veldig viktig.
  • King mot Hummels: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

Lagerbäck hinter om endringer på laget

Søndagens økt var rolig slik den alltid pleier å være før kamp. De norske spillerne trente på innlegg og avslutninger pluss litt posisjoneringsspill. Også Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal synes Lagerbäck bør gjøre en del endringer og tror begge kantspillerne lever farlig. Mats Møller Dæhli og Mohamed Elyounoussi startet fredag, men har sin klare styrke offensivt. Det kan bety at Jo Inge Berget og/eller Martin Linnes kan kommer inn.
– Det var bra sist mot Asjerbajdsjan. Vi er nødt til å ha friske bein. Hvis vi blir slitne inne på banen og må bytte en to til tre spillere tidlig i tillegg til at noen må fullføre kampen som kan være sliten, vil det bli skjebnesvangert, sier Rekdal.
Han mener at det kan bli en del endringer om Lagerbäck kaster prinsippet om kontinuitet i laget.
– Kanskje to nye backer, en ny på sentral midtbane, to nye kanter og en ny spiss.
Landslagssjef Lars Lagerbäck hintet på ny på søndagens pressekonferanse om at det kunne bli en del endringer på laget.
– Jeg vil gjerne fortsette å utvikle grunnspillet. Så kan man alltids velge ulike spillertyper. Det kan for eksempel være at man velger en annen spiss, når man for eksempel møter Tyskland som er et veldig bra lag. Det er klart at man vurderer slike ting, sier Lagerbäck.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40