Sogndals Mathias Dyngeland fikk tirsdag drømmebeskjeden. Etter godt spill i sesonginnledningen er 21-åringen belønnet med plass i landslagstroppen til Lars Lagerbäck til oppgjørene mot Tsjekkia og Sverige.
– Jeg visste det faktisk ikke selv, sier Dyngeland til Eurosport.no når vi tar kontakt med ham.
– Det tikket inn noen meldinger fra Bjørn Inge (Utvik) og keepertreneren (Terje Skjeldestad), men jeg trodde de køddet med meg.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Bergenseren sier han er sjokkert over at Norges ferske landslagssjef har funnet plass til ham allerede nå.
– Jeg er veldig sjokkert. Det er noe jeg aldri hadde drømt om på nåværende tidspunkt. Det er en veldig stor og gledelig overraskelse, sier han.
Dyngeland, som kommer fra Fana, har gått veien gjennom Sogndals andrelag og inn på A-laget, en vei flere andre bergensere også har hatt suksess med. De siste to sesongene har Fana-gutten befestet sin posisjon som saftkokernes ubestridte nummer én mellom stengene.
– Jeg har bare forsøkt å fokusere på min jobb i Sogndal og prøver å være solid og en keeper som gjør jobben hver kamp. Jeg prøver å være bedre og bedre for hver kamp, men at jeg skulle bli belønnet med en plass i den troppen hadde jeg aldri trodd. Jeg har jo drømt om det lenge, men hadde aldri trodd det skulle komme så kjapt.
21-åringen, som har kamper for G15-, G17-, G19- og U21-landslaget, får nå sitt største oppdrag i sin hittil korte karriere.
– Jeg må bare være meg selv og prøve å lære så mye som mulig av de andre keeperne som er der og som har mye erfaring i forhold til meg. Jeg må bare utnytte tiden og erfaringen jeg får der, sier han.

Fornøyd sportssjef

Sportssjef i Sogndal Håvard Flo er glad på sin unge keepers vegne, og sier til Eurosport.no at det samtidig er en god bekreftelse for Sogndal som klubb.
– Det er fantastisk, spesielt for Mathias, men også for oss som klubb. Å få en ny mann innvolvert i A-landslaget er utrolig kjekt. Mathias har vært med i landslagssammenheng mye før, så han vet hva det går i. Men det å få lov til å ta steget helt opp på A-landslaget er veldig kjekt for ham, sier Flo.
– Mathias har vokst med oppgavene over lengre tid. Fra å komme inn som utfordrer, har han vært tålmodig og jobbet målrettet hele veien. Han er blitt belønnet med gode prestasjoner på klubblag og nå får han belønningen inn mot A-landslaget. Han har holdt et veldig bra nivå lenge, så det er kjekt at han får muligheten, fortetter Flo.
Sogndals sportssjef er også opptatt av å trekke frem menneskene som har jobbet rundt Dyngeland hver dag de siste årene.
– Jeg vil og rose teamet som jobber rundt ham med to blad Skjeldestad, Terje og Vegard, som jobber med ham hver eneste dag. De har mye av æren de også for hvordan han har utviklet seg, sier Flo.
Flo har selv vært viktig del av et landslag som slo seg opp og frem på 90-tallet, og vet godt hva Dyngeland har i vente.
– Jeg har rukket å gratulerer ham på SMS – det er ikke bare, bare å bli tatt ut i den norske A-landslagstroppen. Der er det knallhard konkurranse. Han får gjøre en god samling nå som et steg videre, så får vi se hvordan Lars Lagerbäck velger å gjøre det fremover.
Norge–Tsjekkia spilles lørdag 10. juni, og kan ses på TVNorge og Eurosport Player fra kl. 20.00. Norge–Sverige ser du på de samme kanalene tirsdag 13. juni kl. 19.00.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40