Sigurdsson-dobbel blåste Islands kvalikgruppe vidåpen

Jonas Moen Rye

Oppdatert 06/09/2017 klokken 14:56 GMT+2

Gylfi Sigurdsson scoret begge målene da Island tok tre svært viktige poeng mot Ukraina.

Sigurdsson

Lille Island imponerte og sjarmerte et helt Fotball-Europa da heltene fra sagaøya tok seg helt til kvartfinalen i Frankrike-EM i fjor.
Nå kan den lille nasjonen være på vei mot en ny stor bragd. Tirsdag ble Ukraina slått 2-0 i VM-kvalifiseringens gruppe I, noe som sendte Heimir Hallgrímssons menn opp på en andreplass i gruppen bak Kroatia som tapte 0–1 for Tyrika.
Evertons 500 millionersmann Gylfi Sigurdsson scoret begge målene for Islendingene i andre omgang.
Når det gjenstår to spillerunder i gruppe I er Island a poeng med Kroatia på 16 poeng, to foran Tyrkia og Ukraina, som begge står med 14. For Island venter nettopp Tyrkia på bortebane 6. oktober, før alt potensielt kan avgjøres hjemme mot Kosovo tre dager senere.
Både Tyrkia-Island og Island-Kosovo ser du på på Eurosports plattformer 6.- og 9. oktober med avspark kl. 20.45.

Spania så godt som VM-klare

Spania har en fot i neste års fotball-VM etter å ha lekt seg til 8-0-seier mot lille Liechtenstein tirsdag.
Med seieren er Spania sikret minst omspill om VM-billetten, men mye tyder på at laget styrer mot gruppeseier. Spania topper i øyeblikket gruppe G med 22 poeng, tre poeng foran Italia som tirsdag slo Israel 1–0 hjemme på Mapei Stadium.
Italias mål ble scoret av Lazio-spilleren Ciro Immobile etter 53 minutters spill.