SANDVIKA (Eurosport.no):
– Det er ikke sånn at jeg går inn på Google og Twitter og søker på navnet mitt for å se hva folk skriver.
Det sier Håvard Nordtveit til Eurosport.no om den tidvis harde medfarten han har fått av West Ham-fansen siden overgangen fra Gladbach i fjor sommer.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Se Norge–Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player lørdag klokken 20.00.

Har ikke snakket med Bilic

Gutten fra Vats utenfor Haugesund har vært hjemme på vestlandet og trent med FKH siden avslutningen på den skuffende debutsesongen i London-klubben for et par uker siden.
En sesong preget av småskader, mye rokkering på laget og et underpresterende Hammers-lag som hadde høye forventninger knyttet til seg etter den positive 2015/16-sesongen. Deriblant til Nordtveit som ankom fra Bundesliga gratis – men med høy lønn.
– Det var ikke bare jeg som sleit fra begynnelsen av sesongen. Vi hadde mange skader, vi slapp inn altfor mange mål, ny stadion krevde omstilling både for oss og fansen, stemningen var ikke like bra som på Upton Park, men det kom seg veldig og brikkene falt på plass både for klubben og meg, oppsummerer Nordtveit.
Han har ikke snakket med manager Slaven Bilic etter sesongslutt, men ser fram til å få en full oppkjøring med laget – forhåpentligvis skadefri og i toppslag.
– Man trenger ikke ha en samtale for å oppsummere, jeg er skuffet selv over det jeg fikk vist fram. Men det kom seg veldig på slutten av sesongen, jeg fikk et par gode kamper på sentral midtbane og tok med meg den godfølelsen der inn i ferien.
Saken fortsetter under bildet.

Håvard Nordtveit snakker med West Hams trener Slaven Bilic under kamp

Foto: Scanpix

Må prestere bedre for å ha en fremtid

Hammers-fansen i Norge har fulgt utviklingen til Nordtveit tett og leder for Scandinavian Hammers, Erik Thoresen Dammen, liker at 26-åringen ser på den foregående sesongen med et selvkritisk blikk.
– Da tenker jeg at han har et kritisk og fornuftig blikk på sesongen han har hatt. Jeg tror han har mer inne. Hvis han ikke han har det så tviler jeg på om han har noe fremtid i West Ham og i Premier League, sier Dammen til Eurosport.no
Er du enig i at han hadde en formstigning på tampen?
– Ja, absolutt. Da hadde han et par veldig gode kamper, jeg var blant annet på hjemmedysten mot Everton i april der jeg syns han var banens beste spiller. Da gikk han inn og minnet om Mark Noble, tok rollen sentralt på midten og strødde baller på en god måte, mener Dammen.

– Fansen i Tyskland kunne også melde hardt

Haugesund-gutten er bestemt på at det er på defensiv midtbane han trives best, selv om han måtte bekle både høyre midtstopper, høyreback og høyre vingback i løpet av 2016/17-sesongen.
– Det er der jeg føler meg best og det Slaven Bilic ser på meg som, men når han spør om jeg kan bidra på andre plasser så ligger det i min natur å si ja – og det kommer jeg til å gjøre igjen om han spør, sier Nordtveit.
At supporterne tidvis har uttrykt sin misnøye mot ham tar han etter sigende med ro.
– Fansen i Tyskland kunne også melde hardt, og det er de i sin fulle rett til. Særlig etter kamper som mot Tottenham der jeg var innblandet i at vi gikk fra 2-1 til 2-3 på slutten ved å lage straffe. Mange supportere danner seg nok et bilde etter sånne episoder, men med den positive avslutningen på sesongen håper jeg at folk har fått øynene opp for hva jeg kan få til.
Dammen mener derimot at det var prestasjonene over tid som fikk fansen til å reagere, og ryktene svirrer så smått om en mulig retur til Tyskland.
– Den straffen mot Spurs var megaklønete, men jeg vet ikke hvor mye det har å si for helhetsinntrykket – men jeg forstår jo at det sitter igjen i huet hans. Da var det pipetendenser fra fansen i etterkant, men jeg syns det er dårlig gjort å legge for mye i akkurat den situasjonen. Det han presterte over tid er avgjørende for fansen, sier han.
Se Norge–Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player lørdag klokken 20.00.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40