(SANDVIKA) Eurosport.no:
Unggutten fra Asker har tatt belgisk fotball med storm siden overgangen fra Vålerenga i januar, og har bokført 24 opptredener for laget som ble nummer åtte i Jupiler Pro League.
På den siste dagen i mai tapte laget playoffinalen i det noe kompliserte belgiske seriesystemet, 1-3 mot Oostende, dermed endte sesongen med en nedtur for laget som kom til kvartfinalen i årets Europa League.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Vi spilte 65 kamper i løpet av sesongen, det er mye, men vi tapte den siste og viktigste så da blir det dessverre ikke Europa League til høsten. Men matchingen er uansett fin i Belgia og vi vil kjempe helt i toppen neste sesong, sier Berge til Eurosport.no, og hevder manglende europaspill til høsten ikke påvirker framtiden hans.
Midtbanespilleren er på pressetreff med landslaget på spillerhotellet i Sandvika, noen små steinkast fra der han er vokst opp.
Se VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia på lørdag 20.45 på TVNorge eller Eurosport Player.

Smigret av interessen fra utlandet

At han har fått mye positiv oppmerksomhet de siste månedene, og ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws er koblet til blant andre Monaco, tar han med knusende ro.
– Jeg har ikke hatt så mye fokus på det. Man venner seg til at folk mener mye, enten det er positivt eller negativt, men jeg nyter bare det å være fotballspiller.
– Hva tenker du på en prislapp på opp mot 140 millioner kroner, og at du knyttes til klubber som Monaco og Sevilla?
– Det er selvfølgelig smigrende og kult, for det betyr jo at det man har levert er bra, men fokuset er hele tiden å bli bedre.
– Hva er din drømmeliga?
– En av de store så klart, Frankrike, England, Spania, Italia – og Champions League er jo det største. Det er det jeg sikter mot etter hvert, sier Berge.
I mai ble Atletico Madrid-stjerna Antoine Griezmann intervjuet av en fransk sportskanal der han røpet at det var 60 prosent sjanse for at han ble Manchester United-spiller i løpet av sommeren. Den overgangen ser ut til å være lagt på is, uansett ønsker ikke Berge å på samme vis tallfeste hvor stor sannsynlighet det er for en overgang nå.
– Hehe, det er vanskelig å si, jeg har egentlig ikke noe særlig kommentar til det. Jeg forholder meg til kontrakten jeg har i Genk.

Jobber med å bli mer egoistisk

Lars Lagerbäck sa på sin pressekonferanse mandag at han er imponert over hva 19-åringen har fått til på få måneder i Belgia.
– Han har fått en markant rolle på kort tid. Sander er en klok og moden spiller, en skikkelig lagspiller. Er det noe jeg savner er det at han blir litt mer egoistisk i tilnærmingen sin på banen, sier landslagssjefen.
Det er en beskrivelse Berge kan kjenne seg igjen i.
– Ja, det er jeg enig med ham i, vi jobber med det i Genk også – at jeg skal bli mer målfarlig og komme meg inn i motstanderens 16-meter. Jeg er mye inne i egen boks og gjør en jobb der, men jeg vil komme til flere skuddmuligheter og målgivende pasninger og bli mer egoistisk. At jeg tar meg forbi ledd og går mer på mål istedenfor å lete etter medspillere alltid. Det er det jeg skal jobbe mest med framover, sier den høyreiste teknikeren – som øyner en startplass mot Tsjekkia lørdag.
Se kampen på Eurosport Player – skaff deg tilgang her
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40